Valse start voor Nunspeet

0
1906

Zaterdag stond voor VV Nunspeet de eerste competitiewedstrijd, uit tegen DOS Kampen, op het programma. DOS Kampen maakte na ruim 4 jaar zijn terugkeer in de 1e klasse. DOS begon goed en zette Nunspeet onder druk. in de 17e minuut werd er binnen het strafschopgebied een overtreding tegen Twan Krul gemaakt en wees scheidsrechter Wenneker naar de stip. De toegekende strafschop werd door Erik Rotman benut, 1-0. Na deze tegenvaller pakte Nunspeet het initiatief. De ploeg van Nunspeets nieuwe trainer Erwin Brem creëerde een overwicht en het wachten was op de gelijkmaker. Deze viel niet en net voor rust moest de geblesseerde geraakte Jonathan van ’t Hof door Marchello Besselsen vervangen worden.

Na de rust startte Nunspeet fel en wis DOS vast te zetten. In de 51e minuut kwam Lars van Wetering net te laat om een voorzet van Frank Boers doeltreffend af te ronden. Een minuut later werd een inzet van Patrick Pluik door een verdediger van DOS voor de doellijn gekeerd. Tegen de verhoudingen in scoorde DOS 2 minuten later de 2-0. Bij het uitverdedigen speelde doelman Sean Poot de bal in de voeten van Erik Rotman, die vanaf ruim 40 meter het Nunspeetse doel wist te vinden. Na deze 2-0 bleef Nunspeet op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ondanks verschillende doelpogingen kwam deze er niet. In de 76e minuut kreeg Enes Keklikoglu zijn 2e gele kaart en kon naar de kleedkamer vertrekken. In de 90e minuut kreeg Gieljan Tissingh, na een corner, in het strafschopgebied de bal op zijn arm en mocht Erik Rotman zijn 2e penalty nemen. Ondanks dat doelman Sean Poot de goede hoek koos was hij niet in staat de bal te stoppen. De eindstand werd 3-0 voor DOS Kampen.

Aankomende zaterdag speelt Nunspeet thuis om 14:45 uur op Sportpark de Wiltsangh tegen SDV Barneveld.