49e Ronde van Nunspeet sportief spektakel met unieke afvalrace

0
1244

Onder grote belangstelling werd woensdagavond 17 augustus de 49e Ronde van Nunspeet verreden. Ook dit jaar weer een spannende en sportieve strijd met daarin de unieke Shimano Rush, een afval en sprintwedstrijd. De avond begon met een hilarische wedstrijd van peuters en kleuters op loopfietsjes. De spanning was op de gezichtjes te lezen, ook van de vaders en moeders. Na aftellen door burgemeester Celine Blom ging het van start, blik op oneindig en stappen maar met die voetjes. Voor een enkeling was de spanning te groot en moest er getroost worden. Daarna was er het wat serieuzere werk met de koersen van 6 -10 jarigen en 11 – 14 jarige wielrenners.

Vervolgens startten om 19.00 uur de recreanten 15+ voor hun koers van 25 minuten + 1 ronde. De Elite/Beloften/Amateurs konden zich daarna opmaken voor hun strijd over veertig ronden, totaal 60 kilometer door het centrum. En fel werd er gestreden. Helaas ontstond ook een valpartij en moest één van de deelnemers naar het ziekenhuis worden vervoerd. Om uit te maken wie deze ronde als winnaar uit de bus zou komen werd afsluitend de Shimano Rush gehouden.

Voor het eerst had de organisatie dit onderdeel toegevoegd. De strijd werd gevoerd door de nrs. 1 t/m 20 van de Ronde van Nunspeet + de 1e vijf van het Algemeen Veluweklassement. De te rijden rondes werd eerst vooraf gegaan door de derny om zich te groeperen en vervolgens ging het steeds elke ronde los. Daarbij werd een gemiddelde snelheid gemeten van ruim 78 km. per uur. Wie het laatst de finish passeerde viel af tot de laatste drie mochten uitmaken wie de grote winnaar werd van de Ronde van Nunspeet. Dat waren James Potter uit Amersfoort als 3e, Delano Swenne uit Heukelom en de winnaar werd Björn Bakker uit Heerenveen. Zij ontvingen de prijzen uit handen van wethouder Mark van de Bunte en Miss Roos.