Veel beplanting dood op de begraafplaats Elspeet

13
3020

ELSPEET – Afgelopen zomerperiode tijdens de zeer droge weeromstandigheden is veel beplanting op de begraafplaats in Elspeet dood gegaan. Hierbij moet gedacht worden aan heesterbeplantingen, heidevakken en diverse hagen zoals larix, thuja en taxus.

De gemeente wil door een Groenadviesbureau een omvormingsplan laten opstellen om te onderzoeken of een andere beplanting op de begraafplaats gewenst is.

13 REACTIES

  • Hij heeft wel een punt eef, tis echter niet de bedoeling dat spullen ook overlijden op de begraafplaats

 1. Nogal respectloos van Redactie om hier foto’s te plaatsen van een kerkhof met duidelijk zichtbare namen van overledenen erop. Zal de familie blij mee zijn.
  Trouwens ook vanuit het oogpunt van journalistieke vrijheid en transparante berichtgeving nogal verontrustend en naar censuur riekend om onwelgevallige reacties willekeurig te verwijderen op basis van het thema ‘respectvol of niet’.

 2. Ik denk dat jij het punt mist Ed.
  Ten eerste was mijn opmerking bedoeld om de discussie aan te zwengelen over wat respectvol is en wat niet. (Voor jou is blijkbaar de norm dat alles mag, zolang je het maar niet kunnen lezen.)
  Ten tweede, mocht ik de namen kunnen lezen, dan zou ik het hier niet opschrijven, want nogal respectloos ten aanzien van de overledenen

  • Dit vind ik nou jammer Jan,

   Ik herinner me dat jij mij een keer op een andere plek aansprak op mijn reaktie op een gedicht. Ik gaf je toen zonder morren gelijk en zei sorry tegen je omdat ik achteraf ook vond dat ik te kort door de bocht had gereageerd.

   Jij noemt de redactie ten onrechte respectloos en schrijft “met duidelijk zichtbare namen van overledenen erop” Maar dat klopt dus echt niet. Dan stel je de integriteit van mensen ter discussie .
   Dat is voorbij respectloos.

   Overigens is mijn norm bij respect “gelijk oversteken”
   Ik toon respect als ik net zoveel respect terugkrijg.
   Ik hoop oprecht dat je je reaktie nog even overdenkt.

   • Oww, fijn wel! Krijg ik van mijn vrouw te horen dat reaktie al vanaf 1995 als reactie geschreven moet worden 😉 Voortaan toch maar niet eigenwijs zijn en de spellingscontrole aanzetten!

   • Vreemde reactie Ed. Het zou je prijzen wanneer jij de moeite had genomen om te proberen de intentie van mijn reactie te doorgronden. Als de redactie van een krant eigenhandig censuur instelt op reacties aangaande de artikelen die zij plaatst, dan vind ik dat hier kritisch naar mag worden gekeken. Ik probeer in dit kader slechts de vraag op te roepen wat respectvol is en wat niet omdat het per persoon verschilt hoe dit wordt ervaren.
    Ik vind het daarom ongepast en verhullend om er andere situaties bij te betrekken met het doel hier een vorm van eigen genoegdoening aan te ontlenen.

    • Bovendien……. maar dit geheel terzijde, ik zie op de foto alleen maar bloeiende gewassen.

     • Ja klopt, het fotootje is van 28 augustus 2015 (staat in de EXIF, maar dat eveneens geheel terzijde) Laten we positief afsluiten Jan, elkaar de kop afbijten geeft alleen maar een hoop medische kosten. 😉

      “Let’s agree to disagree”

      Met vriendelijke groet
      Ed

Comments are closed.