Streekderby VV Nunspeet – WHC 1-1

1
2284

NUNSPEET – Afgelopen zaterdag speelden Nunspeet en WHC tegen elkaar op sportpark de Wiltsangh. Het uit de hoofdklasse gedegradeerde WHC heeft de ambitie uitgesproken om direct weer te willen promoveren. Nunspeet moest dus aan de bak en diende zorg te dragen voor een solide verdediging na de 10 (!) tegendoelpunten in de eerste 3 competitiewedstrijden.

Nunspeet begon opnieuw sterk met een opvallende speler als linker verdediger Marco de Vries. In het eerste kwartier waren er weer diverse goede kansen voor het team van Erwin Brem. Zo was Lars van Wetering na zijn schorsing weer terug en had de openingstreffer op zijn schoen. Doelman Kuipers van WHC wist hier nog goed redding op te brengen.

Daarnaast probeerde Nunspeet het verschillende malen vanaf grote afstand, maar hierbij ontbrak net het kleine beetje geluk. Het duurde tot circa de 30e minuut voordat de gasten uit Wezep eindelijk in hun spel kwamen. Het laatste kwartier voor rust was dan ook voor WHC. Dit leidde tot enkele kansjes, maar Sean Poot wist hier prima reddend op te treden.

Na de rust begon Nunspeet, gesteund door de fanatieke aanhang opnieuw scherp en aanvallend.
Dit leidde in de 50e minuut tot een overtreding binnen de 16 meter, waar de overigens goed fluitende scheidsrechter geen aarzeling kende en de bal resoluut op de stip legde. Dit buitenkansje wist Lars van Wetering wel te verzilveren en zo leidde Nunspeet verrassend met 1-0 en moest WHC wel gaan komen.

De WHC aanval bleek deze middag machteloos en kon weinig kansen creëren bij de goed opgestelde verdedigers van Nunspeet, zij stonden als een huis deze middag. Ten slotte viel in de 69e minuut dan toch de gelijkmaker. Na een korte periode van druk door WHC met drie corners op een rij kwam de bal voor de voeten van Jochem Oude Booyini die Sean Poot kansloos liet.

In het laatste kwartier zette Nunspeet opnieuw aan om de drie punten op de Wilsangh te houden, maar de Nunspeet aanvallers hadden telkens pech bij de afronding. De grootste kans was in de slotminuten voor Job Hoogedoorn, maar zijn aanval werd op het laatste moment nog gestuit voordat hij doeltreffend kon uithalen. Nunspeet en WHC waren na afloop beiden tevreden met het gelijkspel.

Volgende week gaat Nunspeet op bezoek bij KHC uit Kampen.