Nunspeet verzuimt wedstrijd vroegtijdig te beslissen

2
1198

Nunspeet heeft de wedstrijd, die zonder publiek afgewerkt moest worden, tegen DTS ’35 Ede met 2-3 gewonnen. Bij Nunspeet ontbraken de geblesseerde Sean Poot en Melle van der Woude. Gieljan Tissingh en Reijer Roelfsen waren teruggekeerd van hun blessure en zaten op de reservebank.

Vanaf het beginsignaal maakte Nunspeet haar aanvallende bedoelingen voor deze middag duidelijk. Dit resulteerde in de 4e minuut voor 2 kansen. Allereerst was het Dominique van de Grift die, na een afgeslagen aanval, de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel probeerde te lobben. Een verdediger van DTS ’35 Ede wist de bal op de doellijn weg te koppen. In de daarop volgende aanval bracht keeper Robin Franken met zijn voet redding op de inzet van Emiel Goud. Drie minuten later werd een voorzet van Emiel Goud bijna door een verdediger in eigen doel gewerkt. De bal belandde echter in de handen van de keeper. Na een kwartier was het eerste gevaar voor het doel van keeper Jardi Niebeek. Een vrije trap bereikte de mee opgekomen Joël van Wijk, maar de kopbal miste kracht waardoor deze makkelijk door Niebeek gevangen kon worden.

In de 26e minuut kopte Vincent Huisman, na een voorzet van Marnix Tissingh, de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Na ruim een half uur spelen werd het alsnog 0-1. Een vrije trap van Dani Schmitz werd door Marnix Tissingh binnengekopt. Zeven minuten later was het Vincent Huisman die van de rand van het strafschopgebied met een hard schot de stand op 0-2 bracht. Net voor rust kreeg Dani Schmitz de kans om de voorsprong verder uit te breiden. Na een dieptepass wist hij zich van de verdediger te ontdoen, zijn inzet werd echter door de keeper gekeerd. In de rebound ging het schot van Schmitz net aan de verkeerde kant van de paal naast.

Na rust kwam DTS ’35 Ede beter in haar spel en kreeg Nunspeet het moeilijker. Na bijna een uur spelen scoorde Christoph Willemsen van de rand van de 16 de aansluitingstreffer, 1-2. De mooiste treffer van middag kwam op naam van Dani Schmitz. Nadat hij op de rand van het strafschopgebied door Ko Snel onreglementair werd gestopt en Snel met direct rood het veld moest verlaten, krulde hij de toegekende vrije trap in de 73e minuut loepzuiver in het doel, 1-3. Vlak voor tijd had Nunspeet de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. De pass van Jonathan van ’t Hof op de geheel vrijstaande Emiel Goud werd echter door een verdediger onderschept. Even later kwam DTS ’35 Ede op 2-3 terug. De geheel vrij staande Daan Dirven wist na een actie een voorzet te geven, die Remco Speelziek binnen schoot.

Lucas Hoekman zag het beste Nunspeet tot dusver in de eerste helft in Ede. “Zoals mijn ploeg in de eerste helft speelde, zo is voetbal bedoeld.” Hoekman was content met de driepunter wat ook de enige opdracht vandaag was. “Bij een overwinning zouden wij definitief aanhaken bij de subtop en dat hebben we gedaan. Al was de tweede helft een goed leerproces voor mijn ploeg.”

Nunspeet speelt volgende week zaterdag 27 november op Sportpark De Wiltsangh tegen Go Ahead Kampen. Het duel begint om 14:45 uur.