Nunspeet herpakt zich in de 2e helft

1
1149

Na het gelijke spel in de door de weekse wedstrijd tegen Go Ahead Kampen, heeft Nunspeet ook tegen DZC ’68 gelijk gespeeld. Wederom moest Nunspeet een achterstand ongedaan maken. In de 17e minuut kwam DZC ’68 door een doelpunt van Floris Liet op voorsprong. Na een overtreding binnen het strafschopgebied, op Jonathan van ’t Hof, zag Marnix Tissingh zijn strafschop gestopt worden, maar was het Emiel Goud die in de rebound in de 58e minuut de gelijkmaker scoorde.

Vanaf de beginfase was het DZC ’68 dat de aanval zocht. Een vermeende overtreding, binnen het strafschopgebied, op Gloria Papela werd door scheidsrechter Plat weggewoven. Drie minuten later ging een indraaiende vrije trap van Rik Vlutters langs alles en iedereen heen en verdween de bal over de achterlijn. In de 17e minuut was het DZC ’68 dat de score opende. Vanaf de rechterkant zette Floris Liet een actie in en wist Jonathan van ’t Hof en Marco de Vries uit te spelen en zag zijn inzet in de verre hoek in het doel verdwijnen, 0-1.

Zeven minuten voor rust had DZC ’68 de kans de voorsprong verder uit te breiden. Uit een corner vanaf rechts, kwam de bal bij de tweede paal. Het daarop volgende schot verdween vervolgens hoog in de ballenvanger.

Op slag van rust haalde Nick Abbink vanaf een meter of 35 doeltreffend uit. De treffer werd wegens een hier voorafgaande overtreding op keeper Niebeek geannuleerd. Waardoor de rust met een 0-1 achterstand werd in gegaan.

In de rust voerde trainer Lucas Hoekman 2 wissels door. Vincent Huisman en Dani Schmitz werden vervangen door Dominique van de Grift en Lars ten Dolle. Hierdoor oogde Nunspeet in de 2e helft feller en gretiger.

In 56e minuut probeerde Papela keeper Niebeek in de korte hoek te verrassen. Deze bracht ten koste van een corner redding. Even later werd Jonathan van ’t Hof binnen het strafschopgebied onreglementair afgestopt en kende scheidsrechter Plat Nunspeet een strafschop toe. Marnix Tissingh zag zijn schot echter door keeper Mike Thus gestopt worden. In de rebound wist Emiel Goud de bal alsnog in het doel te schieten, 1-1.

Vijf minuten later leek Dominique van de Grift de 2-1 te gaan scoren. Nadat een uittrap van Thus rond de middenlijn opgevangen werd, stuurde ten Dolle van de Grift de diepte in. Oog in oog met Thus werd van de Grift van de bal gezet en was deze een prooi voor de doelman.

Twaalf minuten voor tijd werd er vanaf rechts, via meerdere schijven, een aanval opgezet. Marco de Vries speelde vanaf links de bal het strafschopgebied in en van de Grift, die op het moment van spelen nog diverse verdedigers voor zich had staan, wist de bal in het doel te werken. Deze treffer werd echter onterecht wegens buitenspel afgekeurd.

In de 90e minuut sloeg de vlam in de pan. Nadat keeper Thus bij een uittrap gehinderd werd, liet deze zich helemaal gaan en ontaarde dit een opstootje tussen de spelers van Nunspeet en DZC ’68. Nadat de rust teruggekeerd was, kreeg Marnix Tissingh een gele kaart voorgeschoteld en kon Thus, die het opstootje gestart was, zonder kaart het spel hervatten.

Diep in blessuretijd, van de totaal 9 minuten extra tijd, moest keeper Niebeek nogmaals handelend optreden om een doelpunt van DZC ’68 te voorkomen.

Jardi Niebeek was teleurgesteld over het resultaat. “Je ziet dat wij een heel hecht team hebben en ook de bank in aanmerking komt voor een basisplek. Dat is tekenend voor het team. Het is jammer dat we nu twee keer gelijkspelen, maar er is nog niks gestreden.”

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is het, na elke spelronde, stuivertje wisselen aan kop van de 1e klasse D. Maar liefst vijf ploegen maken nog kans op het kampioenschap. SDV Barneveld is nu de lijstaanvoerder met 44 punten (doelsaldo +21), DTS ’35 Ede volgt met hetzelfde aantal punten (doelsaldo +13). CSV Apeldoorn is derde, met 43 punten (doelsaldo +28) en Nunspeet als vierde ook met 43 punten (doelsaldo +7). Met als nummer 5 SVZW uit Wierden met 42 punten (doelsaldo +10).

A.s. zaterdag 21 mei speelt Nunspeet in Hierden tegen vv Hierden, aanvang 15:00 uur.