Nunspeet door naar volgende bekerronde

0
2609
Archieffoto

Eersteklasser Nunspeet bekert door na een gelijkspel tegen Unicum en winst bij de strafschoppenserie. Unicum staat op een derde plaats in de tweede klasse. Man of the match werd keeper Martijn Dekker die tot minuut 89e de bank aan het warmhouden was. Volgens afspraak paste Nunspeet trainer Erwin Brem in de laatste minuut een “Van Gaaltje” toe. Keeper Sean Poot werd gewisseld voor invalkeeper Martijn Dekker. De Tim Krul van Nunspeet maakte het vertrouwen waar door zijn ploeg met een redding op de derde Unicum strafschop door de serie te loodsen. Overigens voerde Unicum trainer Eric de Jongh ook een “Van Gaaltje” door.

In de eerste helft was Unicum de bovenliggende partij, maar de thuisploeg drukte dit niet uit in een voorsprong. Na rust was het wel direct raak voor Unicum. Nossayer el Akel scoorde de 1-0. Nunspeet scoorde via Peter Huijgen na 5 minuten alweer de gelijkmaker.

Twintig minuten voor tijd bracht Quincy van de Leuv Unicum op 2-1, maar via Marco de Vries was het drie minuten later alweer 2-2. Een doelpunt van Gieljan Tissingh werd hierna wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Vier minuten voor tijd leek Karim Mulder de wedstrijd alsnog in het voordeel van Nunspeet te beslissen. Zijn lob over de uit zijn doel gekomen Unicum keeper, Jordy Verburg, belandde op de lat. Daarom moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Nadat de ingevallen Unicum keeper, Milan Leibbrand, een strafschop van Nunspeet stopte, was het keeper Martijn Dekker die Nunspeet, met een redding met één hand, in de race hield. Nadat Nunspeet in de strafschoppenserie door Marchello Besselsen weer op voorsprong kwam, was het Dylano van den Anker die zijn strafschop over schoot.

A.s. zaterdag 23 november gaat Nunspeet op bezoek bij CSV Apeldoorn.