Michel Staal vertrok naar Amerika

0
388

In de rubriek ‘ik vertrok’ delen wij de ervaringen van oud-Veluwenaren over hun ervaringen in het buitenland en over hun terugblik over de overgang van de omgeving van Nunspeet naar het buitenland. 

Begin 2008 vertrok Michel Staal naar Amerika. Michel boekte een enkele vlucht naar Little Rock in de staat Arkansas ‘met alles wat ik mee wilde nemen in twee koffers en mijn goede gedrag’. Een klein dorpje Arkadelphia op een ruim uurtje rijden vanaf de hoofdstad Little Rock werd zijn nieuwe woonplaats.

‘Ongeveer een jaar daarvoor was ik mijn huidige vrouw Dorrie tegengekomen in Arkansas tijdens een oefening voor defensie.  Ik had helemaal geen zijn om na het kerstverlof gelijk op oefening te gaan, en nog nooit van Arkansas gehoord.  Maar nadat we iets langer dan een jaar een lange afstandsrelatie hadden, en mijn 4de uitzending naar Aghanistan erop zat, besloot ik dat ik liever in Amerika met Dorrie wilde wonen dan mijn contract bij de commando’s te verlengen.’

Binnenkort vieren Michel en Dorrie hun 12,5 jarig huwelijks jubileum. Het echtpaar heeft inmiddels ook twee zonen en twee dochters, Faith, Dillon, Alek en Nova. De familie woont nu in de plaats Gonzales in de staat Louisiana. Tussen de hoofdstad Baton Rouge en New Orleans, helemaal in het zuiden van Amerika aan de Golf van Mexico. De staat Louisiana staat bekend om haar buiten sport activiteiten, Mardi Grass, Cajun gerechten en muggen ter grote van helikopters.

‘Nadat ik in Amerika ben gaan wonen, ben ik terug de schoolbanken in gegaan en heb ik een Bachelors en Master diploma gehaald.  In het dagelijks leven ben ik bedrijfsleider in ons familiebedrijf. Wij verkopen Ditch Witch graaf- en tunnelmachines.’

Michel probeert elk jaar een keer terug te komen naar Nunspeet. Naast het bezoeken van de familie is één van zijn favoriete bezigheden om een rondje te gaan hardlopen rond de Toeristische Weg of over de heide.

‘Ik mis de mooie bossen in de omgeving van Nunspeet.  Toch denk ik niet snel terug naar Nunspeet te emigreren want Amerika is het thuisland van mijn vrouw en kinderen.  We hebben meestal mooi weer, ruimte genoeg en we kunnen hier mooi jagen en vissen.  Ondanks dat ik nu in Amerika woon, ben en blijf ik trost om Nederlander te zijn.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here