Imam Ahmadiyya Moslim Gemeenschap neemt afscheid van Nunspeet

1
2793

Beste inwoners van Nunspeet,

Langs deze weg wil ik mijn geliefde mede inwoners informeren over mijn vertrek uit Nunspeet. Ik ben gevraagd door de gemeenschap om te zetelen in de nieuwe moskee in Almere Poort. Ik heb gedenkwaardige vijf jaren mee gemaakt in Nunspeet, ook in mijn privé leven. Mijn huwelijks leven begon in Nunspeet en ik ben hier vader geworden van een zoon die inmiddels drie jaar oud is. Nunspeet is mooi, heel mooi, niet alleen de omgeving maar ook de mensen. 

Ik heb sinds mijn komst in Nederland in 2013 getracht om te participeren en te verbinden met mensen. Uiteraard is mijn bedoeling ook geweest om het Ahmadiyya gezicht van de Islam te tonen; waar in mijn mening enorm behoefte aan is in Nederland. Ik heb gezien dat het voor verheldering zorgt en zelfs mensen tot ontroering brengt. Gelukkigerwijs heb ik dit niet alleen in Nunspeet mogen doen maar als ‘Nunspeetse Imam’ heb ik dit op verscheidene plekken in Nederland gedaan.

In de tijd waarin wij leven is het gebruik van media onmisbaar als je de mensen wilt bereiken en vandaar dus ook mijn verscheidene mediaoptredens; hoewel ik van nature liever niet voor de camera sta. Ik deed het uit verantwoordelijkheidsgevoel omdat ik vind dat ik als imam ook een tegengeluid moet laten horen. De schouderklopjes die ik kreeg tijdens het boodschappen doen waren zeker bemoedigend. 

Baitunnoer (Het Huis van Licht) zal altijd open en toegankelijk blijven voor iedereen. De leden van de gemeenschap zullen zich altijd inzetten in al het goede voor Nunspeet en haar bewoners. Voor mij zijn de Nunspeetse ahmadi-moslims het ware licht in dit Huis van Licht.

Ik wil eindigen met een dankwoord maar het lijstje is werkelijk te lang en ik ben bang dat ik iemand vergeet. Ik eindig met de islamitische begroeting voor iedereen in Nunspeet: Assalamu Alaikum Vrede zij met u!

Safeer Siddiqui

Imam bij de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

@safeer_siddiqui

safeer.siddiqui@gmail.com

1 REACTIE

Comments are closed.