Sendra Foppen en Gerhard Smit clubkampioenen LEOGANG

0
1286

NUNSPEET – Zaterdag, 12 september vonden de clubkampioenschappen voor de jeugd van de tafeltennisvereniging NTC Leogang plaats. De meisjes en jongens uit Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Garderen gaven zo’n drie uur lang hun best, om zo hoog mogelijk te eindigen. Er vonden dan ook veel spannende wedstrijden plaats en het werd in een prettige sfeer op een hoog niveau getafeltennist.

De meisjes finale ging, tussen de 13 jarige Sendra Foppen en de 12 jarige Nunspeetse Anne-Roos Hagedoorn. Favouriete Sendra  won gemakkelijk in 3 games, 11-4, 11-1, 11-5 en is voor het eerst clubkampioene.

De wedstrijd om de 3e plaats won Céline v.d. Harderberg in een uitermate spannende wedstrijd tegen ElsbethVerweij in vijf games, 16-14, 11-9, 4-11, 5-11, 11-8.

Bij de jongens luidde de verwachte finale Gerhard Smit tegen Bastiaan v.d. Poel. De 17 jarige Elspeter Smit, de winnaar van 2018 en 2019 maakte in drie games korte metten met de 16 jarige Nunspeter v.d. Poel, 11-2, 11-6, 11-5 en mag nu de wisselbeker behouden.

De wedstrijd om de 3e plaats  won David Dijkhuizen en vier games van Arjan de Lange.

Winnaar bij de welpen jongens werd favoriet Jonathan van Staveren. In de finale versloeg hij de eveneens talentvolle Thijs Mulder. Jonathan van Engelen werd 3e na een partij van vijf games van Sem den Engelsman uit Garderen.

De finale van de meisjes welpen was de spannendste wedstrijd van het toernooi! Myrthe de Ruiter won uiteindelijk na 25 minuten spelen met 6-11, 11-9, 13-11, 19-21 en 12-10 van favoriete Marissa v.d. Berg. Lotte de Graaf werd hier derde in een slopende wedstrijd tegen Suus Nieuwendijk.

Vooraf aan alle wedstrijden werd nog de Karl Wessels wisseltrofee overhandigd aan Bastiaan v.d. Poel, de succesvolste competitiespeler van het seizoen 2019/20. Bastiaan  had een grote voorsprong op Rutger Mulder en David Dijkhuizen. Ruben Klein en Wilco Bostelaar completeerden de top 5.

Door Corona vertraagd begint de najaarscompetitie voor de jeugd pas op 26 september. NTC Leogang gaat met 7 jeugdteams aan de start.