Nunspeet verliest van koploper SVZW

0
2337

NUNSPEET – Afgelopen zaterdag bracht koploper SVZW uit Wierden een bezoek aan sportpark De Wilsangh. Veel jeugdleden hadden opnieuw een sfeeractie voorbereid zodat de stemming er vanaf de eerste minuten meteen goed in zat. SVZW was na 5 speelronden de trotse koploper, Nunspeet stond op de 10e plek na de eerste overwinning van dit seizoen op KHC Kampen.

De gasten uit Wierden waren in het eerste half uur de bovenliggende partij en creëerden diverse goede mogelijkheden. Het was vooral te danken aan Nunspeet keeper Sean Poot dat het tot de 30e minuut duurde voordat SVZW de score opende. Nadat diverse aanvallen van SVZW dus op niets waren uitgelopen, was het een ongelukkig moment van Peter Huijgen die de inleiding tot de 1-0 gaf. Een ongelukkige stuiterbal tegen de hand van Huijgen in het strafschop gebied werd door scheidsrechter bestraft met een penalty en een gele kaart. Uit deze penalty scoorde Robin de Jong namens SVZW.

Na deze achterstand gooide Nunspeet de schroom van zich af en kantelde de wedstrijd, zo kwamen er goede mogelijkheden voor Lars van Wetering en Job Hoogedoorn, maar beiden wisten oog in oog met de SVZW keeper het net niet te vinden. Daarnaast vond de scheidsrechter het duwen van Job Hoogedoorn in het strafschopgebied geen penalty voor Nunspeet waard. Ruststand 0-1.

De tweede helft was amper 10 minuten gespeeld toen SVZW de 2-0 liet aantekenen, een strakke voorzet vanaf rechts werd door de geheel vrijstaande Bas ter Hogt bij de verste paal binnengekopt. Na deze 2-0 achterstand gingen de Nunspeet verdedigers achterin 1 op 1 spelen en werden de aanvallers Frank Boers (week ziek geweest) en Jonathan van’t Hof (in de eerste competitiewedstrijd geblesseerd uitgevallen) binnen de lijnen gebracht voor het laatste half uur.

Dit leidde opnieuw tot een paar goede mogelijkheden, maar de aansluittreffer kwam niet op het scorebord. In de slotminuten van de wedstrijd was het SVZW zelfs dat de 3-0 wist te scoren.

Volgende week gaat Nunspeet op bezoek bij Bennekom.