Nunspeet neemt een punt mee uit Vriezenveen

1
1928

De eerste van twee wedstrijden binnen een week in Vriezenveen heeft Nunspeet een punt opgeleverd. Bij het bezoek aan DETO Twenterand kwam de ploeg van Freddy Smit niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Nunspeet moest, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen WHC, zonder Gieljan Tissingh aantreden.

Het was Dani Schmitz die na dertien minuten de score opende. Christiaan van de Kamp was het die Job Hoogendoorn bediende, Hoogendoorn wist de bal bij Schmitz te krijgen die buitenbereik van doelman Anthony van Zaltbommel raak schoot, 0-1. Diezelfde Schmitz was tien minuten voor rust dicht bij de 0-2. De vrije trap van de jonge aanvaller belandde boven op het doel van doelman van Zaltbommel. Aan de andere kant was het DETO Twenterand dat dicht bij de gelijkmaker was, vrij voor Henrico Abma schoot Kevin Peppels naast.

Direct na rust was het spits Christiaan van de Kamp die dicht bij de 0-2 was. Een vrije trap vanaf links door Dani Schmitz werd door van de Kamp ingekopt. Doelman van Zaltbommel kon de bal ternauwernood over de lat tillen waardoor het 0-1 bleef.

DETO Twenterand bleef in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg na 62 minuten spelen loon na werken. Een voorzet vanaf rechts werd door Kevin Aman binnen gekopt waardoor de stand op 1-1 kwam.

Na de gelijkmaker gingen beide ploegen nadrukkelijk opzoek naar de voorsprong en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren, maar tot grote kansen leidde het niet. Nunspeet wist achterin alles keurig dicht te houden en hield daardoor een punt over aan het bezoek in Vriezenveen.

Nunspeet reist volgende week zaterdag 24 februari wederom af naar Vriezenveen, het speelt dan tegen buurman DOS ’37. Aanvang 14:45 uur de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M. de Boer.