Nunspeet laat de winst in de slotfase uit de handen glippen

0
1853

Nunspeet trainer Erwin Brem moest zijn basis elf, door de schorsing van Enes Keklikoglu, de blessure van Johnathan van ’t Hof en de afwezigheid van Job Hoogedoorn, t.o.v. vorige week noodgedwongen op verschillende plaatsen wijzigen. Dit had blijkbaar een goede uitwerking op het team.

De wedstrijd was namelijk amper op gang, of Nunspeet stond al op 1-0. Bij een hoge verre bal schatte een SDV Barneveld verdediger deze verkeerd in. De bal viel voor de voeten van Lars van Wetering, die bedacht zich niet en haalde uit. Keeper Ruben van de Streek dook naar de bal, raakte het leer met zijn vingertoppen, maar niet genoeg om een doelpunt te voorkomen. Nog geen minuut later leek SDV Barneveld al de gelijkmaker te scoren, maar de inzet van Levi Smit belandde op de lat.

Hierna was het opnieuw Nunspeet dat een goede mogelijkheid op een tweede doelpunt niet wist te verzilveren. Een hard schot van Frank Boers werd gered door de doelman Ruben van de Streek. Zo ging de aantrekkelijke eerste helft heen en weer. Op slag van rust werd de voorsprong voor Nunspeet verdubbeld. Opnieuw was daar Lars van Wetering. Hij won een duel en van de rand van het strafschopgebied knalde hij de bal over de iets te ver voor zijn doel staande keeper in het net.

Direct na de rust was het Van Wetering die zijn hattrick voltooide en leek de wedstrijd gespeeld voor Nunspeet. De blauw gele formatie begon echter slordiger te spelen en ook werd de organisatie losgelaten. SDV Barneveld bleef er in geloven en begon langzaam sterker te worden. Keeper Sean Poot van Nunspeet moest verschillende keren reddend optreden, maar hij hield tot de 80e minuut zijn doel schoon. SDV Barneveld schoot meerdere keren op doel, maar de bal werd telkens goed gekeerd door de Nunspeet keeper.

In de 80e minuut wist SDV Barneveld dan eindelijk te scoren. Het was Ricardo Mengerink die de bal uit de kluts wist binnen te tikken. Het jeugdige Nunspeet werd angstig en deed er uiteraard alles aan om de vaart uit de wedstrijd te halen. Toch werd het drie minuten later 3-2. Een voorzet van links leek door alles en iedereen gemist te worden, maar Kevin Ooms schoot binnen. Vervolgens kreeg “Man of the Match” Lars van Wetering, na eerder voor een overtreding op keeper Ruben van de Streek een gele kaart te hebben gekregen, na een vermeende overtreding zijn tweede gele kaart.

In de blessuretijd kreeg SDV Barneveld nog een vrije trap toegekend in de buurt van de rechter cornervlag. In de grote drukte kwam Mark van Oudbroekhuizen boven iedereen uit en kopte hij de gelijkmaker binnen. SDV Barneveld koesterde het punt, terwijl met name de scheidsrechter bij Nunspeet “de gebeten hond” was.

Erwin Brem verklaarde na afloop dat het gelijkspel op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag was, maar dat Nunspeet met een 3-0 voorsprong tot en met de 80e minuut zichzelf tekort gedaan had.

Zaterdag 5 oktober a.s. speelt Nunspeet een uitwedstrijd tegen DOS’37. Aanvang 14:45 uur.