Nunspeet JO9 derde bij toernooi sc Heerenveen

0
513
In de voorjaarsvakantie reisde Nunspeet JO9-1 af naar Heerenveen om daar deel te nemen aan het Ausnutria sc Heerenveen jo9 toernooi. De Jo9 was door sc Heerenveen uitgenodigd om deel te nemen in Friesland aan dit goed bezette toernooi.

Het toernooi wordt georganiseerd door sc Heerenveen en heeft meerdere doelen. Enerzijds wil de eredivisieclub de betrokkenheid van amateurclubs uit de (wijde) regio bij de Friese club betrekken. Anderzijds heeft de club zo ook een goed beeld van Jong talent dat rondloopt op de regionale voetbalvelden door de clubs in Heerenveen uit te nodigen om een toernooi te spelen.

Nunspeet JO9 werd ingedeeld in een poule met LAC Frisia, FC Burgum Sneek witzwart en de Weide. In de poulefase wist Nunspeet uiteindelijk knap als tweede te eindigen dit betekende dat het in de kwartfinale mocht spelen tegen Buitenboys. Buitenboys had in de poulefase alle wedstrijden gewonnen, maar verloor van Nunspeet. Dus wachtte Alcides uit Meppel voor de halve finale.

Daarin was Alcides net iets beter in het nemen van strafschoppen. In de strijd om plek 3 en 4 wist Nunspeet met 3-0 te winnen van LAC Frisia uit Leeuwarden. Een knappe derde plaats en een leuke voetbalmiddag voor de jo9.