Nunspeet in de slotminuten onderuit

1
1383

NUNSPEET – Afgelopen zaterdag was tijdens de oefenwedstrijd tegen vv Unicum onder voorwaarden weer publiek toegestaan. De laatste oefenwedstrijd, zonder publiek, dateerde alweer van 7 weken geleden.

Nadat Dani Schmitz in de 19e minuut geblesseerd uitviel en vervangen werd door Jonathan van ’t Hof, kwam vv Unicum via Denzel Budde in de 21e minuut op 0-1. Vincent Huisman leek in de 37e minuut de gelijkmaker te scoren, zijn kopbal ging echter naast.

In de 2de helft had trainer Lucas Hoekman 6 wissels doorgevoerd. Na een lange tijd door een blessure uitgeschakeld te zijn geweest, maakte Bram v/d Worp zijn rentree. In de 62e minuut leek Patrick Pluim de gelijkmaker te scoren, zijn inzet kwam echter via de onderkant lat weer terug in het veld. Twee minuten later was het andere kant wel raak en kwam Unicum via Jason Lenz op 0-2. In de 69e minuut scoorde Vincent Huisman, nadat de bal na een verkeerde terugspeelbal voor zijn voeten kwam, de aansluitingstreffer, 1-2. Dertien minuten voor tijd was het Patrick Pluim die vanaf de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker scoorde, 2-2. Hierna kreeg Vincent Huisman op aangeven van Bram v/d Worp de kans Nunspeet op voorsprong te zetten. Zijn inzet ging echter langs de verkeerde kant van de paal.  Twee minuten werd een overtreding van Gieljan Tissigh bestraft met een strafschop, welke door Sefanja Davids werd benut, 2-3.

1. Wel en geen unicum.

Het is een unicum wanneer de Blauw-Gele formatie tegen een lager geklasseerde tegenstander een klinkende overwinning weet te behalen. Waarschijnlijk kan de tegenstander in zo’n duel meer motivatie vinden dan de Nunspeters. Zo ook afgelopen zaterdag tegen Unicum uit Lelystad.

Nu was niet alleen de grotere motivatie van de tegenstander de oorzaak van de nederlaag maar ook het vertoonde veldspel van de polderbewoners lag op een niveau dat zeker niet onder deed voor de prestaties van vv Nunspeet. Een 0-2 achterstand kan nog worden omgebogen naar een remisestand en een voorsprong had eigenlijk op het scorebord moeten worden bijgeschreven, ware het niet dat in Nunspeet de doellijntechnologie niet op orde was.
    Terwijl de bal een onderarmlengte achter de doellijn vanaf de lat achter de doelman neerspatte liet de arbiter van dienst zonder aarzeling doorspelen. Zo leek de strijd in evenwicht naar het einde te kabbelen.

In dat eindspel liet eerst Vincent Huisman een prima kans liggen om alsnog de winst over de streep te trekken, terwijl in de slotminuut Gieljan Tissingh met een lichte beroering zijn tegenstander binnen de gevreesde lijnen naar het kunstgras liet buitelen. Bij de benutte strafschop bleek dat doelman Niebeek wat decimeters lengte te kort komt om een heldenrol op te eisen.
    Verder mag het doelpunt van Patrick Pluim wel in het volle licht. Aannemen, draaien en een perfecte volley. Alles op routine!

Deze nederlaag levert vooralsnog geen schade in wedstrijdpunten op. Wellicht hier en daar een deukje in ego’s en vertrouwen. Ook de vele spelerswisselingen dragen niet bij aan een geordend offensief. In ieder geval kreeg elke speler de gelegenheid om aan te tonen dat de verplichte Coronarustperiode geen negatieve invloed heeft gehad op conditie en ideaal lichaamsgewicht.

Nu rest de taak voor de technische staf om het eliteteam volgende week in de uitwedstrijd tegen SVI messcherp, uitgebalanceerd en bomvol motivatie de voetbalwei in te jagen.
    Dan is het vrijblijvende grazen geen optie meer; de opponent moet op horens!