Henk Junte van Algemeen Belang Nunspeet (ABN) geeft uitleg

16
6487

‘INGEZONDEN BRIEF’

Naar aanleiding van het weblog deze week van dhr. Stulen (Gemeentebelang) voel ik mij toch, na 4 jaar uit fatsoen gezwegen te hebben, genoodzaakt te gaan reageren.

In 2014 ben ik vóór de verkiezingen als penningmeester uit het bestuur van Gemeentebelang gestapt. 

Echter, in het belang van Gemeentebelang èn omdat mijn nivo toch wel van dien aard is (volgens dhr. Stulen is dat n.l. erg laag zoals hij zei in het Oud-Jaars interview bij RTV Nunspeet) zag ik in dat het beter was dat ik  daarover zweeg. 

Ik stapte op omdat ik het NIET eens was met de structuur binnen de partij. In de oppositie wilde men niet want …… uiteindelijk wilden zij persé de wethouder “aan het werk houden” ! 

Mijn standpunt is dat je daarom niet bepaalde speerpunten van je campagne overboord gaat gooien, dus, was ik TE “lastig” voor hen.

Wel ben ik verder gegaan binnen hun partij als steunfractielid om daarna, toen John van Sloten weg ging, zijn plaats als raadslid in te nemen. Omdat Corrie Jansen steeds de zaken ging behandelen die ik zou doen, ontstond er enige onenigheid.

Dhr. Stulen en ik hebben dit besproken en hij zou mevr. Jansen hierop aanspreken!!

Nadat hij dat gedaan had, zouden we met z’n drieën bij elkaar komen en zei hij mij dat hij dit ook nog eens in een gezamenlijk gesprek aan haar zou benadrukken dat een ieder z’n EIGEN stukken zou vertegenwoordigen.

JAMMER, dhr. Stulen deed die bewuste avond z’n mond niet open en mevr. Jansen eiste van mij dat ik dáár, à la minute, zou beslissen of ik bij Gemeentebelang zou blijven of niet.

Dat heb ik dus niet gedaan en heb er eerst eens een nachtje over geslapen om de andere dag te besluiten uit de Fractie van Gemeentebelang te stappen!

Uiteraard heb ik geïnformeerd wat mijn rechten waren i.v.m. die zetel en ik had ALLE recht om daar een EIGEN partij mee te beginnen! Immers, de wet erkent géén partijen maar wèl personen !!  

Zetelroof bestaat n.l. (nog) niet in ons rechtssysteem en wie de wet “een beetje kent” zou dit ook moeten weten! Een aantal maanden later heeft de toenmalige burgemeester getracht om als mediater op te treden maar ook dáár voelde dhr. Stulen niets voor, zo werd mij medegedeeld!

Over de mensen die bij ABN zijn vertrokken  omdat ze vonden dat er een soort PVV van gemaakt moest worden, wil ik het niet hebben (nu De Partij) want dat doet niet ter zake.  

Dit is de 1e en tevens laatste keer dat ik mij genoodzaak voel om in het openbaar te reageren.  Uiteraard in overleg met het bestuur en mijn naaste mensen !

Algemeen Belang Nunspeet heeft nu een geweldig team waar ik heel trots op ben en ik hoop van harte dat we dit ook naar buiten uitgedragen hebben zodat de kiezers weten dat, wanneer ze de 21e op ons gaan stemmen, dit zeker zin heeft gehad!

Henk Junte, fractievoorzitter ABN

Hans Muis,  voorzitter  verg. ABN

16 REACTIES

 1. Beetje lange en redelijk overbodige toelichting.
  Natuurlijk, in het Nederlandse rechtssysteem mag je je zetel houden als je uit een fractie stapt.
  Dat is ook niet het probleem. Het probleem is; hoe moreel verantwoord het is om te blijven zitten?.
  Daar geeft deze brief nog geen begin van een toelichting op. Vele mensen hebben daar natuurlijk wel een mening over. Niet voor niets wordt de handelwijze van de heer Junte algemeen negatief aangeduid met zetelroof.

 2. Ff gegoogeld;”Henk Junte, die initiatiefnemer en groot voorstander van deze intentieverklaring was, is nu degene die zich niet aan deze afspraak houdt. Dat maakt zijn vertrek extra wrang. Bij de verkiezingen in maart 2014 kreeg Junte 27 stemmen terwijl voor een zetel 687 stemmen nodig zijn”.

  Hij heeft telkens een ander verhaal.
  Zielige oude man die in vergaderingen niks presteert.
  http://veluweland.nl/lokaal/gemeentebelang-nunspeet-spreekt-van-zetelroof-na-vertrek-junte-10974

  • K kan me ook niet voorstellen dat mensen op een man met zo’n chagrijnige kop gaan stemmen

   • @ Chantal: Tegen jou wil ik zeggen: “Kijk eens in de spiegel, dan zie je iedere dag een enorme chagerijnige kop, laat staan wanneer je 72 jaar bent ! Komt bij dat mijn man altijd nog een HOOFD heeft !

    • Hoeveel geld betaald je man je zodat je hier allemaal HAATREACTIES plaatst. P.S. TYP VOORTAAN NOG meer WOORDEN MET HOOFDLETTERS zodat WIJ HET OOK SNAPPEN

  • @ Prutser: Dit is geen verhaal maar gewoon DE WAARHEID die voor 1x verteld/geschreven is!! De 27 stemmen komen voort uit het feit dat (ook ik) er op gewezen werd dat we géén namen mochten promoten maar alleen Gemeentebelang want dát was de hoofdzaak !

 3. @Junte-sagius Kan die Henk zelf niet wat zeggen? Moet jij het voor hem doen??
  Je gaat af joh.
  72 jaar en dan nog 4 jaar de raad in. Nee niet doen, we hebben frisse jonge mensen met energie nodig in ons gemeentebestuur.
  Alleen al hoe jij nu reageert… Dat zegt al genoeg.

  • @ Johny, dan heb je dus niet de kandidatenlijst van ABN bekeken want dan zou je zo niet reageren. Staan n.l. diverse jongeren op !!
   Wanneer je een volgende keer wéér wil reageren, probeer dan mijn naam goed te schrijven. Is een kwestie van even goed uit je doppen kijken!
   Tot slot: Ik moet niets maar de manier van sommigen verraad al waar ze van afkomstig zijn. Ik zet tenminste mijn echte naam neer. Blijkbaar durven jullie dat geen van allen!

 4. Beste mevrouw Junte-Sagius, ik ben niet op enige manier betrokken bij een politieke partij, stem altijd in de christelijke hoek (wie van de drie?). Ik volg dit verhaal tussen de GB en ABN al een poosje, ter lering en vermaak, en ik moet zeggen dat dit soort uitingen (brief en reacties) uit jullie hoek niet echt doordacht ogen.
  En de waarheid? “Truth is in the eye of the beholder”.

 5. Die zetel is weer terug bij Gemeentebelang en met rente.
  Mooi zo. Dit kon ook niet zeg. Bij die debatten ook, er kwam niks zinnigs uit die man. Allemaal weglopers om hem heen en als je de reactie van schijnbaar zijn vrouw hierboven leest. Rampzalig.
  Ik doe niet veel aan politiek maar die versnippering is niet goed. Al die ontevreden mensen. Mooi weer terug naar de basis. Solide partijen die samen een coalitieakkoord gaan maken.

Comments are closed.