Column: Do what makes you happy! 

0
1276
Anita Lubbersen Energysport
Het kan raar en snel gaan… waar we twee weken geleden niks konden zijn we nu weer volop aan het buitensporten! 
Natuurlijk netjes 2/2 of individueel in de fitnesstuin, de fitnesstuin? Tja, dinsdag bedacht en zaterdag draaien. Zo was het gisteren een heerlijk weerzien met sporters! Binnen de corona regels kan nog veel en wat kan dat doen we. 
 
Komende week trek ik mijn dansschoenen weer aan, met de jeugd tot 27 jaar kunnen we en mogen we weer dansen. Dus tijd om op de zondagochtend mijn programma te gaan leren. Tijdens de lockdown heb ik me wel afgevraagd … “Hoe dan? Hoe kom ik straks ooit weer in beweging, hoe kan ik straks weer 20 uur per week lesgeven? Kan ik dat ooit weer, wil ik dat ooit weer?” Iets wat je gewend bent kun je blijven doen, daar heeft je lichaam zich op aangepast. Maar na een periode van stilstand weer in beweging komen? Inmiddels loop ik ook richting de 50 jaar en in mijn hoofd mag ik dan 30 zijn, mijn lichaam verteld me regelmatig wat anders.
 
Natuurlijk ben ik blijven sporten maar anders, net als jullie, anders omdat het anders was en anders moest. Anders omdat alles anders was en jij en ik zoekende waren naar een andere structuur, een ander ritme. Het was er niet maar… It’s coming! Net als de lente! 
 
Dansen, omdat het fijn is, omdat het vrijheid geeft, muziek omdat het je raakt, je emotie, je gevoel. Bij mij, met de paplepel ingegoten; op zondagochtend na de kerk, muziek in huis, pa achter zijn stereotoren en piratenzenders, schlager, BZN of Guys and Dolls schallend door de huiskamer. Mijn moeder op zondagmiddag achter het orgel, soms een kerkorgel, soms een keyboard, een uitstapje naar een piano of accordeon maar meestal een elektrisch orgel, ze speelde van alles. Wij kregen allemaal les, iets is blijven hangen. De liefde en het gevoel voor muziek in elk geval.
 
De muziek start… ik dans, wat onwennig, wat stijf, ik voel aan mijn lichaam hoe het reageert op dans, ik voel hoe mijn hartslag omhoog gaat, ik voel de warmte en ik voel de muziek! Mijn vraag is geen vraag meer “kan ik dat ooit weer?” Het is geen vraag als je gaat doen wat je gelukkig maakt. “Wil ik dat ooit weer?” Ook dat is geen vraag als muziek en dans je hart laat dansen van geluk. 
 
Als je doet wat je blij maakt boeit het niet of het er goed uitziet, ik ben zeker niet de beste danser maar doordat het mij blij maakt worden andere mensen blij. Iets met blij zijn is aanstekelijk. Ik herhaal het nog even… BLIJ zijn is aanstekelijk… nou nog een keertje dan… BLIJ zijn is aanstekelijk!
 
Do what makes you feel happy… In deze tijd meer dan nodig! 
 
Anita Lubbersen | Energysport