Nunspeet heeft verlenging van het seizoen niet in eigen hand

1
1138

In de eerste twintig minuten leek het er niet op dat Nunspeet aan het eind van de wedstrijd met een overwinning van het veld zou stappen. SVI liet na het doelpunt van Maurizio Parellate veel kansen onbenut om Nunspeet op grote achterstand te zetten. Via doelpunten van Lars ten Dolle, Dominique van de Grift en Dani Schmitz kwam Nunspeet op een 3-1 voorsprong. Nadat Youp Kok de spanning weer terugbracht, was het Marnix Tissingh die in de extra tijd, via een strafschop, de eindstand op 4-2 bracht.

Na 6 minuten keek Nunspeet al tegen een achterstand aan. Vanaf de eigen helft zette Jordy Halfwerk een actie in, waarbij hij 2 spelers van Nunspeet uitspeelde en vanaf rechts een voorzet kon geven. De voorzet werd door de Nunspeet verdediging half weggewerkt en kwam precies voor de voeten van Maurizio Parella, die doeltreffend uithaalde, 0-1. In de 9e minuut was het wederom Halfwerk die vanaf rechts een voorzet kon geven, deze werd echter bij de tweede paal naast geschoten. Twee minuten later was het Halfwerk die zelf op het doel schoot, echter wist keeper Jardi Niebeek het schot ten koste van een corner onschadelijk te maken.

In de 20e minuut leek Halfwerk de 0-2 te scoren. Via een lob verschalkte hij keeper Niebeek, maar de bal eindigde echter op de lat. Negen minuten later bracht Lars ten Dolle Nunspeet op gelijke hoogte. Via de kluts bleef hij, halverwege de helft van SVI, in balbezit en na een speler van SVI uitgespeeld te hebben, kon hij opstomen naar het SVI doel en de gelijkmaker scoren. In de extra tijd van de eerste helft kwam Nunspeet op voorsprong. Een voorzet, vanaf rechts, van Gieljan Tissingh werd door Lars ten Dolle bij de 2e paal teruggekopt en door Dominique van de Grift hard in het doel geschoten, 2-1.

Na de rust keerde wegens een blessure “plaaggeest” Jordy Halfwerk niet meer terug op het veld. Uit een corner van Dani Schmitz was Andrew Galea dicht bij een doelpunt. Zijn inzet bij de tweede paal kwam echter op de buitenkant van de paal. Twintig minuten voor tijd kwam Nunspeet alsnog op 3-1. Uit een voorzet van Melle van der Woude was het Schmitz die scoorde. Zeven minuten later bracht Youp Kok de spanning weer terug door de 3-2 te scoren. In de extra tijd van de tweede helft werd van der Woude door ten Dolle bereikt, die vervolgens de geheel vrijstaande Schmitz aanspeelde. Voordat hij uit kon halen, werd hij dusdanig in de rug gelopen, dat scheidsrechter Oosterkamp een strafschop aan Nunspeet toekende. Marnix Tissingh wist deze prima binnen te schieten en bracht hiermee de 4-2 eindstand op het scorebord.

Zoals in de kop aangegeven is, heeft Nunspeet de verlenging van het seizoen niet meer in eigen hand. Wanneer SDV Barneveld kampioen zou worden, heeft Nunspeet helemaal niets. CSV Apeldoorn zou dan 2de op de ranglijst worden en neemt dan de 3e periode over. Wanneer Nunspeet van DOS ’37 zou winnen en csv Apeldoorn kampioen wordt en SDV Barneveld zou verliezen, neemt Nunspeet als 2de van de ranglijst de 3e periode van csv Apeldoorn over.

Maar ook DOS’37 heeft het niet meer in eigen hand. In het laatste competitieduel zal er door DOS ‘37 gewonnen moeten worden en dan is het nog afhankelijk van het resultaat van DOS Kampen. Dus al met al zijn er genoeg ingrediënten aanwezig om een boeiende wedstrijd te verwachten.

Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van de vertrekkende selectiespelers Koen Meijerink, Gieljan Tissingh en Marco de Vries.

A.s. zaterdag 4 juni a.s. speelt Nunspeet in Vriezenveen tegen DOS ‘37, aanvang 15:00 uur.