Hobbelen over de Oenenburgweg

17
1812

NUNSPEET – De Oenenburgweg is het afgelopen jaar opnieuw ingericht. Het zuidelijke deel (Oosteinderweg-Eperweg) is een 50 km/u zone voorzien van asfalt met fietsstroken. Het noordelijk deel tussen de Oosteinderweg en de Elburgerweg is een 30 km/u zone en is daarom voorzien van betonstraatstenen. Na afronding van het werk is gebleken dat op dit noordelijke deel de ‘vlakheid’ van het straatwerk niet optimaal is. Uit onderzoek van het SEB (Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf) is gebleken dat dit komt door de stenen. De kwaliteit van deze stenen valt net binnen de norm. Dit tot onvrede van het Nunspeetse college.

Met name over de ‘hobbeligheid’ voor de weggebruiker kwamen klachten binnen. Mede daarom heeft de gemeente nader onderzoek laten doen naar de kwaliteit van het geleverde werk. Hieruit is gebleken dat de kwaliteit van de stenen ‘past binnen de maximale marge’. Het college van B&W heeft na onderling overleg besloten dat dit niet voldoende is. Wethouder Marije Storteboom: “De stenen die zijn gebruikt voor het straatwerk vallen qua kwaliteit – net – binnen de norm, maar het noordelijke deel van de Oenenburgweg heeft niet de kwaliteit waar wij als gemeente voor staan. Daarom willen wij in gesprek met de leverancier van de stenen.”

Op korte termijn vindt er een bestuurlijk gesprek plaats met deze leverancier. Tijdens dit gesprek komen o.a. de geluidsreductie en vlakheid aan de orde. Het doel van dit gesprek is om tot een passende oplossing te komen. 

17 REACTIES

 1. En dat moet dan het stationsplein volledig herinrichten. Wat een incompetent zooitje. Ik hou mijn hart vast. Kosten zullen ipv 30 miljoen oplopen tot 60 miljoen schat ik zo. Maar ja wij inwoners volgen onze grote leiders blindelings. Kleuren elke 4 jaar hetzelfde hokje rood. We krijgen wat we zelf willen.

 2. Het asfalt van de rondweg naar de Kolk ligt ook niet goed op afschot, met name in de bocht tot aan de rotonde in de Eperweg blijven na regen grote plassen staan. Opleverings puntje.

 3. Stenen net binnen de norm – stenen die hobbelen, je moet het maar snappen. Feit is wel dat het college en anderen van het gemeentehuis blijkbaar een blinde vlek voor stenen hebben. Zie Marktplein debacle en nu dit weer. Of gaan zij met de verkeerde aannemers/uitvoerders in zee?

 4. dit was niet gebeurd met de juiste mensen aan het roer, zal geen namen noemen maar 5 jaar geleden was er een opzichter bij de gemeente die had dit nooit goed gekeurd. einde discussie het zit hem niet in de stenen maar in de voortraject

 5. Hadden ze maar naar de mensen geluisterd die er wonen,.In huis hobbelen we van de bank omdat het trilt.Welke norm wordt er gebruikt.Deze bewoner wil asfalt en een hoop minder lawaai

 6. Past idd feilloos bij de ellende met ons marktplein. Onvoorstelbaar dat de politici hiermee wegkomen. Dit is gewoon smijten met gemeenschapsgeld. En als het die mevrouw Storteboom van Gemeentebelang te heet onder de voeten wordt verschijn collega Groothuis wel even op het toneel. De lamme geleidt de blinde.

 7. Sowieso snap ik dat stenenverhaal niet. Toen ik hier dertig jaar geleden kwam wonen, vond ik het zo geeweldig dat de hele nieuwbouw met asfaltwegen was. In mijn dorp van herkomst rammeldenn we ook van de bank door de stenen in de weg.
  En dan opeens verzint er iemand (wie?) dat een deel Oenenburg stenen moet worden… Terwijl een stuk van de Laan een voorbeeld van rammelkaststraat is, de naam Laan niet eens waardig…

 8. Lesje 1: deze klinkers zijn waterdoorlatend, dat doet asfalt niet.
  Lesje 2: klinkerwegen zijn per definitie minder “strak” dan asfaltwegen. Het voordeel is dat mensen dus automatisch minder hard gaan rijden.

  Tip: rij er gewoon 30 (ook de aanwonenden), dan heb je nergens last van.

 9. Gemeentebelang = 30 jaar aanklooien voordat rondweg oost er is.
  Gemeentebelang = een peperdure markt wat 3x opnieuw bestraat moet worden
  Gemeentebelang = elke 4 jaar allerlei zaken beloven die er toch niet komen (mcdonalds)
  Gemeentebelang = een duur Veluvine waar elk jaar handenvol gemeenschapsgeld bij moet
  Gemeentebelang = de partij waar vele bestuursleden/raadsleden gillend zijn weggelopen
  en waar gaat u in 2022 op stemmen ?????

  • Ik rijd altijd dertig daar, maar ervaar wel verschil of ik met onze gezinsauto rijd of met mijn boodschappenwagentje. Dat verschil zullen aanwonenden waarschijnlijk ook opmerken. En dat zal dan weer met de kwaliteit of de ligging van de stenen te maken hebben.
   Er is toch ook duidelijk verschil op het ene stuk Laan en het andere?

 10. Ja Ronald, ik ben het zo helemaal met jou eens, Gemeentebelang is een grote incapabele bende die een enorm spoor van financiële narigheid achterlaat. Maar vergeet ook de rol van hun altijd hondstrouwe coalitiepartner SGP niet, die zijn medeverantwoordelijk hoor, alleen zijn die net ietsje slimmer en zorgen dat ze uit beeld blijven, die knijpen de kat liever in het donker.
  En Lex, wat is er tegen op het CDA? volgens mij is Koos Meijer iemand die wel zijn stukken leest en vooral ook begrijpt, een unicum in de Nunspeetse gemeenteraad!
  En dit is een onpartijdige mening, ik ben geen CDA stemmer!

  • Het CDA? Laat me niet lachen. Stelt inhoudelijk nix voor, alleen stukken lezen inderdaad, daar zijn ze goed in.

  • Wat er is tegen de CDA? Wat is er niét tegen de CDA?
   Ze zijn goed op de regeltjes, en kunnen goed in de oppositie.
   Krijgen ze macht, dan gaat het fout. Kijk maar naar de periodes in de 2de kamer. Hoef ik alleen maar naar Bleker(tje) te wijzen met zijn poging tot vernietiging van de natuur, met z’n frauduleuze stikstof wetgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here