Sporten voor jongeren weer voorzichtig van start

0
487

NUNSPEET – Met ingang van 29 april mogen jongeren tot en met 18 jaar weer georganiseerd en in de buitenlucht sporten. Alle gemeenten zijn door het kabinet verantwoordelijk gesteld voor het opstarten van het sporten door de jeugd. Dit moet gebeuren binnen de richtlijnen van het RIVM. Het gemeentebestuur van Nunspeet heeft alle sportverenigingen en –organisaties een brief gestuurd met een protocolformulier waarop de vereniging in kan vullen op welke wijze de sport- en spelbeoefening weer wordt opgestart en op welke wijze men rekening houdt met de opgelegde maatregelen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen om mee te doen, dus ook niet-leden van een sportverenigingen. 

De gemeente zal het protocol beoordelen en met de sportverenigingen meedenken op welke wijze het sporten voor de jongeren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Na goedkeuring van het protocol kan het sporten daadwerkelijk worden opgestart. 

De basisregels in het kort:

  • Blijf thuis bij klachten
  • Heel het gezin blijft thuis als iemand in het gezin positief getest is
  • Kleedkamerruimtes, kantines en sanitaire voorzieningen op de sportlocatie blijven gesloten
  • Het sporten kan alleen plaatsvinden in de buitenlucht. Het gebruik van binnensportaccomodaties is niet toegestaan
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan
  • Houdt 1,5 meter afstand (geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar)
  • Was voor de training/sportbeoefening thuis de handen met water en zeep en doe dat ook na bezoek aan de sportlocatie
  • Schud geen handen en vermijd het aanraken van het gezicht
  • Bezoek niet eerder dan 10 minuten vooraanvang van de activiteit de sportlocatie en ga na het sporten direct naar huis
  •  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here