Natuurbegraafplaats Elspeterbos biedt een troostrijke laatste rustplaats

1
593
Natuurbegraafplaats Elspeterbos

ELSPEET – De Natuurbegraafplaats Elspeterbos is op alle dagen geopend voor bezoekers. Helaas komt de officiĆ«le opening door wethouder Jaap Groothuis voorlopig te vervallen. Deze stond gepland voor 29 mei. In verband met het coronavirus schuiven ook de open dagen van 8 en 9 mei door naar een later moment dit jaar.

De begraafplaats is onlangs al in gebruik genomen. In deze moeilijke tijd biedt het bos een troostrijke laatste rustplaats. Dat is goed merkbaar aan de toegenomen belangstelling. De natuurbegraafplaats biedt ruimte aan 1200 graven en is gesitueerd op een oud landgoed aan de rand van het dorp Elspeet (gemeente Nunspeet).

In deze crisisperiode lijkt de natuur meer dan ooit rust en ontspanning te bieden. Het jonge lentegroen komt uit en geeft hernieuwde energie aan dit eeuwenoude bos. Het gebied telt vele paden en blijft gewoon toegankelijk voor wandelaars. Uiteraard gelden ook hier de richtlijnen van de RIVM (anderhalve meter afstand).

Het gaat om de vijftiende natuurbegraafplaats van Nederland. De graven liggen in een uniek bos op de Veluwe, met oude heide en vele soorten bomen. Het is tevens een leefgebied voor wilde dieren en zeldzame insecten (waaronder het vliegend hert). Voor alle graven geldt eeuwige grafrust.

Meer informatie op www.natuurbegraafplaatselspeterbos.nl
Vragen? Mail naar info@natuurbegraafplaatselspeterbos.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here