Geen dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten in voormalige klompenwinkel

0
348

HULSHORST – In een voormalige klompenwinkel aan de Harderwijkerweg in Hulshorst mag geen dagbesteding komen voor verstandelijk gehandicapten. Het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders verleent geen medewerking aan het verzoek hiertoe.

Argument is dat op deze locatie een dagbestedingsactiviteit voor verstandelijk gehandicapten een ongewenste ontwikkeling is. De voormalige klompenwinkel ligt op dertig meter afstand van de Harderwijkerweg. Gezien de hoeveelheid verkeer op deze weg ligt het, zo wordt aangevoerd, het niet voor de hand op een dergelijke afstand een dagopvang voor een kwetsbare groep te realiseren.

Daarnaast is in de directe omgeving een volwaardig agrarische bedrijf gevestigd met bijbehorende activiteiten en voertuigbewegingen.

Reden voor het college niet mee te werken aan de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here