Enorme belangstelling voor gratis nestkastjes

1
1518

NUNSPEET – Vanmorgen deelde wethouder Marije Stortboom 150 houten mezen-nestkastjes uit in het gemeentehuis. De gratis kastjes werden eenmalig aangeboden door de gemeente van Nunspeet in het kader van de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Een lange rij stond te wachten tot door de wethouder het startsein werd gegeven om de nestkastjes uit te delen. Binnen een kwartier waren de kastjes ‘uitverkocht’.

Inwoners kunnen zelf nog meer bijdragen aan de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Onder andere door meer biodiversiteit te creëren in eigen tuin of op eigen erf. Door, naast het ophangen van nestkastjes, bloembollen aan te planten en meer bloemen en kruiden te planten.


 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here