Lammetjesdag in Elspeet

1
551

ELSPEET – aterdag was het een drukte van belang bij de schaapskooi aan de Stakenbergweg in Elspeet. Er zijn 76 lammetjes geboren en die konden bewonderd een geaaid worden. De lammetjesdag is volgens de traditie geopend door de Jachthoornblazers. 

Daarna hebben raadsleden Reinier de Bruin en Marcel van Klompenburg van de SGP Nunspeet, samen met hun kinderen het eerste lammetje geadopteerd. Het ooitje mag vanaf nu door het leven met de prachtige naam Sara. 

De wind maakte iets eerder dan verwacht een einde aan een dag, waar herderin Daphne en het team vrijwilligers weer met een goed gevoel op terugkijken: ‘Zó fijn dat we dit moois elk jaar met zoveel kinderen en hun (groot) ouders kunnen delen. We zijn erg blij met de grote belangstelling.’  

 

1 REACTIE

  1. Goed te zien dat de bedreigde Veluwse witkopschapen het goed doen ipv de uitheemse zwartkopschapen die voorheen in Elspeet werden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here