RegioBank Schapendriftrun in teken van 75 jaar vrijheid

0
3928

ELSPEET – Op zaterdag 21 maart 2020 wordt in Elspeet de 4e editie van de RegioBank Schapendriftrun georganiseerd. Het evenement staat deze keer in het teken van 75 jaar vrijheid. Daarom wordt naast de gebruikelijke hardloopafstanden een wandeltocht georganiseerd om geld in te zamelen voor herstel van een Tweede Wereldoorlog grafmonument in Elspeet.

De wandeltocht is het eerste onderdeel van het programma. De activiteit start om 9 uur in de ochtend vanaf het Historisch Museum in het centrum van Elspeet. De wandeling gaat langs een aantal onderduikadressen van verzetsheld Hans Blankenberg. De schrijver van het boek over deze verzetsheld – Gerard Mulder uit Elspeet – zal tijdens de wandeling vertellen over de bijzondere levensgebeurtenissen van Hans Blankenberg. De tocht duurt maximaal anderhalf uur en eindigt op de Schapendrift. Deelname is voor alle belangstellenden, ook kinderen zijn van harte welkom. Er wordt geen entree gevraagd, maar er wordt aan het eind van de wandeling wel ‘met de pet rondgegaan’. De opbrengst is bestemd voor herstel van het grafmonument van Hans Blankenberg op de Algemene Begraafplaats aan de Uddelerweg in Elspeet.

Het hardlopen start vanaf 10:30 uur met de afstanden 5 en 10 kilometer. Om 12:00 uur gaat de Kidsrun voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van start. Verdere informatie is te vinden op www.schapendriftrun.nl, waar ook een link naar de inschrijfsite te vinden is. Met de opbrengst van het evenement worden twee families die zich inzetten voor ontwikkelingsgebieden ver buiten Nederland gesteund. 

De familie Van Asselt – Noordmans (Gerard en Alice) zijn met hun gezin in Zambia. Daar zetten zij zich via de organisatie ‘Operatie Mobilisatie in voor ontwikkelingshulp en zendingswerk in Zambia. Voor meer informatie: www.vanasseltsinafrika.nl 

De familie Beukers (Hans en Gerline) wil graag opnieuw als gezin voor langere tijd naar Papoea-Nieuw-Guinea voor de stichting Wycliffe Bijbelvertalers. Voor meer informatie: www.beukers-papoea.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here