Geen Bed & Breakfast aan het Wezenland

0
736

NUNSPEET – Aan het Wezenland in Nunspeet mag geen bed & breakfast worden gestart. De aanvrager wilde in een bijgebouw van de woning maximaal vier kamers realiseren met dit doel.

Volgens het college van burgemeester en wethouders biedt het bestemmingsplan geen mogelijkheden mee te werken aan het verzoek. Ook de regels voor bed & breakfast in het buitengebied bieden geen soelaas omdat onder meer het aantal vierkante meters dat is toegestaan wordt overschreden. Daarnaast speelt een rol dat de bed & breakfast in een
bijgebouw wordt gerealiseerd en niet in de woning (een voormalige boerderij) zelf.

Hoewel het college de wens begrijpelijk vindt past het verzoek niet binnen het beleid zoals dat wordt gevoerd binnen de gemeente Nunspeet. Er worden ook geen redenen gezien hiervan af te wijken. Het zou een precedent scheppen met mogelijk negatieve consequenties voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here