Nunspeet verliest kansloos van DTS ’35 Ede

2
767

Afgelopen zaterdag ging Nunspeet op bezoek bij DTS ‘35 Ede. De huiswedstrijd werd met 2-1 verloren en tijdens deze wedstrijd toonde DTS ’35 Ede aan over een heel goed voetballend team te beschikken.

Vol goede moed was de selectie in de bus richting Ede gestapt, maar na de eerste kans gecreëerd te hebben, was het vervolg geheel voor de blauw witte formatie uit Ede. Na 6 minuten stond er reeds 2-0 op het scorebord. Eerst was het Bram Holtman die geheel vrijgelaten op een eenvoudige wijze de 1-0 kon binnenschieten. Twee minuten later gevolgd door een doelpunt van Remco Speelziek. Slecht wegwerken in de Nunspeet verdediging gaf Speelziek eenvoudig de kans om te scoren en het duel binnen 6 minuten te beslissen. Na de 2-0 wist Nunspeet aanvaller Frank Broers nog een kans op de aansluitingstreffer te creëren, maar de DTS ’35 Ede keeper,Robin Franken, bracht redding. Na 33 minuten wist DTS ’35 Ede de voorsprong verder uit te bouwen. Opnieuw ging hier een misverstand in de Nunspeet verdediging aan vooraf. Ruststand 3-0.

Trainer Brem probeerde 20 minuten voor tijd nog iets te forceren door een drie dubbele wissel toe te passen. Deze wisselingen kwamen het speelbeeld zeker ten goede, maar gescoord werd er niet meer door Nunspeet. Het was DTS ’35 Ede dat met een 4edoelpunt de eindstand op 4-0 wist te bepalen.

Komende zaterdag wacht Nunspeet de ultieme gelegenheid op revanche als DOS ‘37 op bezoek komt. DOS ’37 heeft 6 punten meer dan Nunspeet. De uitwedstrijd in Vriezenveen eindigde in een 4-0 nederlaag. Nunspeet zal dus tot het uiterste moeten gaan voor de belangrijke driepunter. De wedstrijd op sportpark De Wiltsangh begint om 14:45 uur

Opstelling vv Nunspeet:
Sean Poot, Karim Mulder, Gieljan Tissingh [72e min. Andrew Galea], Lars Polinder, Benjamin van Dijk, Patrick Pluim [72e min. Mike Bouw], Peter Huijgen, Marco de Vries, Jonathan van ‘t Hof, Lars van Wetering en Frank Boers [72e min. Thomas v/d Kolk]

2 REACTIES

 1. Liplezen

  Het bestuur van de VV Nunspeet roept de leden op om de informatieavond over de revitalisering van de accommodaties op ‘De Wiltsangh’ bij te wonen. De oproep op de website gaat gepaard met een impressie van de nieuwe kleedkamers en de tribune.
  Wat ziet dat er prachtig uit. Met stijl en allure uitgevoerd. Werkelijk een sieraad! Wat mij betreft kan het niet snel genoeg gerealiseerd worden.

  Wat ook met de hoogste spoed gerevitaliseerd moet worden is het Nunspeetse elite team.
  Revitaliseren betekent ‘weer tot leven brengen, nieuw leven inblazen, weer op gang brengen of laten opleven’. Dat bleek afgelopen zaterdag opnieuw in de wedstrijd tegen DTS’35 in Ede.
  Nunspeet legde infantiel spel op de kunststofmat, bolstaand van kinderlijke naïviteit.
  In dat kader doet het bestuur er goed aan om bij de KNVB een naamsverandering aan te vragen. ‘VV Nunspeet wordt SV Nunspeet’. Geen Voetbal Vereniging maar een Speeltuin Vereniging. Ook kan er een oefenstrook op het sportpark worden voorzien van een grote zandbak waarin de spelers van de selectie naar hartenlust met emmertjes, schepjes en zeefjes kan spelen en onder leiding van het trainersduo zand- en luchtkastelen mag bouwen.

  Trainer Jeroen Spies van DTS’35 overwoog na acht minuten voetbal, toen Nunspeet al tegen een 2-0 achterstand aankeek, drie van zijn basiself te vervangen voor een trio meiden uit de selectie van het dameselftal. Die zouden dan een mooie trainingspartij kunnen spelen tegen de Veluwse mietjes. De Nunspeters speelden alsof ze op hoge hakken liepen en op zoek waren naar enkele verloren handtasjes vol met make-up en wat inlegkruisjes. Het was van Nunspeetse zijde een schaamteloze en voor de meegereisde aanhang een beledigende vertoning.
  Aan het eind van de partij zouden de Nunspeetse spelers eigenlijk op hun knieën voor de tribune moeten vallen om schuld te belijden, boeten te doen en om vergiffenis smeken!

  Normaliter bestaat een competitiewedstrijd uit twee maal 45 minuten volle inzet onderbroken door een kwartiertje rust. De Edenaren hadden zaterdag twee helften, de volle 90 minuten, rust. Waarschijnlijk hebben ze zich alleen tijdens de onderbreking druk gemaakt over wie de volgende doelpunten mochten maken. Omdat ze daar niet uit kwamen bleven ze op 4-0 steken.

  Bij de Veluwse formatie viel geen samenhang of structuur te ontdekken. Welk systeem werd er gehanteerd: 4-4-2, 4-3-3, 5-3-2 of nog iets anders? Het vermoeden bestaat dat oefenmeester Erwin Brem voor de wedstrijd alle systemen in een hoge hoed deponeert en dan de scheidsrechter er geblinddoekt eentje uit laat vissen.
  ‘Dit wordt het vanmiddag, mannen. Doe je best!’ Zoiets dus….

  Het trainersduo B&B (Brem en Bronkhorst) kan inderdaad beter een Bed & Broodje beginnen.
  Slapen, wat eten en dan iedereen de straat op schoppen.
  Tegen DTS’35 hadden ze een kwartier voor einde wedstrijd ook gewoon alvast in de spelersbus kunnen gaan zitten. Er waren al drie spelers gewisseld, niemand luisterde nog naar hun aanwijzingen en taken en opdrachten werden niet uitgevoerd.
  Deze spelersgroep is als een dood paard; wat valt daar nog aan te trekken?
  Het dode paard hangt al op de rand van de kuil die de naam ‘De Tweede Klasse’ draagt.
  Nog één duwtje en dan maar dichtgooien.

  Het trainerskoppel bleef toch maar zitten en begon een mysterieus gesprek buiten het gehoor van dug-out en tribune. Echter, een geoefende liplezer las het volgende van het gelaat van Erwin Brem:
  ‘Zeg Frank, dit is nu al de derde keer op rij dat we voetballes krijgen van de tegenstander en onze jongens leren er absoluut niets van. Ik zie er niets meer in. Zijn ze door ons nog te motiveren? Wat doen we; leveren we ons contract direct na de wedstrijd in of wachten we nog één week?’

  In de media wordt er tot op dit moment nog geen gewag gemaakt over het opstappen van de technische staf. Wellicht dat bestuur deze week crisisoverleg voert en nog even het resultaat van de volgende wedstrijd tegen DOS’37 afwacht alvorens naar Urk af te reizen.
  Om dit alles te voorkomen wordt het de hoogste tijd dat ook de spelersgroep zich opricht en zich volwassen gaat gedragen. Als de spelers solidair zijn met Brem en zijn staf, dan moeten zij zich nu opheffen en als kerels gaan strijden voor elk te behalen punt.
  Het huidige competitieseizoen is één groot fiasco, een blamerend echec waarvoor de bleekjes optredende trainers en de lamlendig voetballende spelers samen schuld dragen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here