Ze’ev Bar overleden

0
1064

Met de indrukwekkende herdenking op 31 oktober omtrent het Verscholen Dorp in Vierhouten nog vers in het geheugen kwam het bericht van het overlijden vandaag van Ze’ev Bar bij velen hard aan.

Tijdens deze herdenking schetste hij op zeer indrukwekkende wijze de aanloop naar de onderduik-periode in het Verscholen Dorp. Ademloos werd naar zijn verhaal geluisterd. Hoe hij als elf-jarige in het kamp terecht kwam en over de eenzaamheid binnen het bosvak en de angst.

Gedurende anderhalf jaar van zijn verblijf in het kamp kende hij geen andere kinderen. Hij was tot het laatst erg betrokken bij de herdenkingen van het Verscholen Dorp. Met zijn overlijden is één van de weinige nog levende mensen die het kamp hebben meegemaakt overleden.

Hij werd geboren als Walter Bartfeld in het Duitse Zwickau en kwam met zijn ouders naar Nederland en schetste in zijn laatste optreden in de Horsterhoek de omzwervingen met zijn familie en de aankomst in het Verscholen Dorp. Ze’ev Bar werd 88 jaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here