Advies van JONG&Politiek aan het college van B&W

0
1583

NUNSPEET – JONG&Politiek Nunspeet heeft navraag gedaan bij inwoners van Hulshorst of er behoefte is voor een JOP. De inwoners die reageerde zijn heel enthousiast over een JOP of ‘jeugdsoos’. Deze Hulshorsters geven aan dat er geen fysieke ruimte is om samen te komen voor de jongeren van 12 tot 16 jaar.

Wij verwachten dat deze doelgroep gebruik zal maken van de JOP omdat zij niet de leeftijd en de middelen hebben om uit te gaan. De oudere jongeren (16+) hebben die middelen vaak wel en zullen eerder naar Nunspeet of Harderwijk gaan. JONG&Politiek Nunspeet heeft contact gehad met de buurtvereniging van Hulshorst. De leden van de buurtvereniging zijn over het algemeen positief tegenover een JOP. 

JONG&Politiek vindt het belangrijk dat jeugd een plek heeft om samen te komen. In Vierhouten werd in 2012 al succesvol een JOP geïntroduceerd. Volgens de cijfers van de gemeente Nunspeet wonen er meer jongeren in Hulshorst dan in Vierhouten. Daarom vinden wij dat er een pilot moet komen om te kijken of er genoeg jongeren geïnteresseerd zijn in een JOP in Hulshorst.

Een pilot kan bijvoorbeeld een jongerenavond zijn die eens in de twee weken wordt gehouden in Dorpshuis de Wieken. De invulling van een jongerenavond moet aantrekkelijk zijn voor de jongeren. Dit kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld een LAN-party of tafelvoetbal met een wedstrijdelement. Wij adviseren deze pilot na een jaar te evaluaeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here