Bouw van 21 appartementen aan de Marktstraat kan doorgaan

0
975
Foto : Google Streetview

NUNSPEET – De bouw van 21 appartementen op de plek van het voormalige postkantoor in Nunspeet kan doorgang vinden. Wel moet het plan door middel van een ontwerp verklaring van geen bedenkingen (VVGB) worden voorgelegd aan de raad.

De bouw is in strijd met het bestemmingsplan waardoor de gewenste verklaring noodzakelijk is. Door het college was een ontwerp omgevingsvergunning afgegeven. Tijdens de bezwarenprocedure zijn er twee zienswijzen binnen gekomen. Eén stelde de procedure ter discussie. Er heeft geen ontwerp van de VVGB ter inzage geleden en dat was volgens de indiener wel vereist.

Dat maakt dat vanwege het bezwaar een stap terug wordt gezet in de procedure en zekerheidshalve de ontwerp verklaring van geen bezwaar opnieuw aan de raad wordt voorgelegd. Voor het overige leiden de bezwaren er, zo geeft het college aan, niet toe dat de bouw in strijd zou zijn met een goed ruimtelijk beleid. Het maakt wel dat bekeken wordt hoe in de toekomst moet worden omgegaan met plannen die zijn geplaatst op de lijst dynamisch programma woningbouw.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here