Nunspeet verliest van DTS ’35 Ede

4
2158

Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet op sportpark De Wiltsangh thuis tegen DTS ’35 Ede. Opnieuw een goed voetballende tegenstander, die dit jaar streeft naar een periodetitel om hiermee kans te maken op promotie naar de hoofdklasse.

Trainer Erwin Brem van Nunspeet moest op zaterdag puzzelen om 11 spelers binnen de lijnen te krijgen. Aan de lange lijst met langdurig geblesseerden werden Peter Huijgen en Lars van Wetering toegevoegd. Benjamin van Dijk en Lars Polinder kregen hierdoor de kans om vanaf het eerste fluitsignaal te starten. Ook voor Jonathan van ’t Hof was er een basisplaats ingeruimd, waardoor Karim Mulder op de reservebank belandde.

DTS ’35 Ede bleek inderdaad een goed voetballende ploeg en het eerste kwartiel wist men vlot combinerend door de Nunspeet verdediging heen te spelen. Tot uitgespeelde kansen leidt dit echter niet. In de 21e minuut kreeg DTS ’35 Ede dan toch de verdiende voorsprong, echter wel via een strafschop. Overigens terecht gegeven na een onnodige handsbal van een Nunspeet speler binnen het strafschopgebied. De kans werd verzilverd en DTS ’35 Ede pakte een 0-1 voorsprong. Opvallend dat dit de vierde wedstrijd van dit nog prille seizoen was, waarin Nunspeet een strafschop tegen kreeg. In het verloop van de eerste helft gebeurde er verder weinig.

De tweede helft was nog geen 10 minuten onderweg wanneer DTS ’35 Ede de 0-2 scoorde. Vanuit een corner kon er vrij eenvoudig ingeschoten worden en was keeper Sean Poot kansloos.

Nunspeet zette hierna wel aan en probeerde de aansluitingstreffer te scoren, dit lukte pas één minuten voor tijd. Job Hoogedoorn wist van buiten het strafschopgebied de 1-2 aan te tekenen, maar verder kwam Nunspeet niet. Eindstand 1-2.

Zaterdag a.s. gaat Nunspeet voor de Districtsbeker in Lelystad op bezoek bij Unicum, hierna volgt op zaterdag 23 november een uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn.

 

4 REACTIES

 1. Een pijnlijke periode…

  Soms zou ik wel eens willen ronddwalen in de geest en de ziel van een voetbaltrainer, vooral in die van Erwin Brem, de hoofdverantwoordelijke op technisch vlak bij VV Nunspeet.
  Met de wetenschap dat Nunspeet in de laatste paar seizoenen als een verwarde, half beschonken zwerver tot aan de tepels vastgezogen staat in het degradatiemoeras, stapt hij dit seizoen toch opgewekt ‘De Wiltsangh’ binnen. Heeft hij misschien nog een taakstraf te volbrengen?
  Wat ziet hij anders in deze selectie wat anderen (nog) niet zien?
  Hij krijgt een spelersarsenaal voorgeschoteld waarvan driekwart het niveau van de 1e klasse niet aan kan. De acteurs missen de bagage om mee te reizen met de overige opponenten.

  Wellicht leeft hij in de verwachting dat dit elftal nog kan groeien. De kans dat het kunstgras gaat groeien is vele malen groter!
  Nu de eerste periode achter ons ligt kunnen we een tussenbalans opmaken.
  Slechts eenmaal winst, een schamele 0-1 tegen de rode lantaarndrager. Lijkt me geen reden om een feestweek te organiseren.
  Excuses, onvoorziene omstandigheden en verzachtende situaties worden op volle pallets aangevoerd. De KNVB zal daarvan zeker niet onder de indruk zijn en Nunspeet wat extra wedstrijdpunten in Sinterklaasverpakking cadeau doen. Nee, we moeten zelf voor die extra´s zorgen.

  Welke spelers moeten dat dan bewerkstelligen?
  Afgelopen zaterdag, thuis tegen DTS ’35, waren er maar twee die een voldoende scoorden en wel Gieljan Tissingh en Job Hoogedoorn. De invalbeurt van Marchello Besselsen was kort maar bracht wel wat meer elan en technisch raffinement binnen de lijnen.
  De overige hordenlopers kunnen zich per direct opgeven voor het Walking Football!

  Recent las ik het gedicht ‘Van Kant wisselen’ van Nachoem Wijnberg. Volgens mij bekijkt hij regelmatig de zielige capriolen van het Nunspeetse keurkorps.
  Een fragment uit dit prachtige staaltje poëzie:

  ‘Ze moesten je wel opstellen
  omdat ze anders met te weinig waren
  maar kan je niet
  een overtreding op je laten maken?
  Je trainer vraagt je zo lang als je kan
  in hun strafschopgebied

  te blijven, waar ze tegen je aan kunnen lopen
  wanneer de bal uit de lucht valt. Met een beetje geluk
  zal wie het deed van het veld gestuurd worden
  en dan zijn zij ook met een man minder!’

  Hij beschrijft de Veluwse misère pijnlijk treffend.

  Een ander punt van aandacht is het nodeloos weggeven strafschoppen. Losse, incidentele penalty’s zijn waarschijnlijk stevig geprijsd en wellicht daarom heeft VV Nunspeet direct maar een jaarabonnement afgesloten. Ook tegen DTS ’35 was het weer raak. Enes Keklikoglu, die in de Nunspeetse defensie even gevaarlijk is voor een goed resultaat als bloedruikende tegenstanders, zwaaide het ronde leer naar de beruchte stip. En een achterstand omdraaien in een overwinning is momenteel teveel gevraagd van dit team.

  Erwin Brem staat voor een schier onmogelijke opdracht. De selectie is een revalidatieploegje, mist de benodigde klasse en het telefoonnummer van Lukas Hoekman ligt al op de bestuurstafel.
  Nu speelt hij nog de Van Bommel-rol, doch elke wedstrijd komt het Jaap Stam-scenario dichterbij!

  En de trouwe supporters wenen in stilte.

 2. Helemaal mee eens Kees. Laten we accepteren en misschien wel hopen dat de VV Nunspeet degradeert naar de tweede klasse. Ballen worden nu maar naar voren geschoten in de hoop dat de snellopende kippen op rechts- en linksbuiten de bal kunnen achterhalen. De nummer 10 van Nunspeet kan de bal niet naar de juiste kleur spelen momenteel, besselsen deed dit wel, met als resultaat wat meer dreiging.

  Ook even bij het tweede elftal gekeken van Nunspeet. Een ploeg dat de mouwen wilt opstropen en er voor gaat. De aanvoerder is daar een mooi voorbeeld van. 90 minuten het hoogste woord en het is nooit stil in het veld. Daarnaast ook vd Kolk als rasvoetballer in het elftal. Komt waarschijnlijk te kort voor de eerste klasse. Maar heeft bij VSCO het elftal naar zijn hand gezet in aanvallend opzicht. Zouden prima in het eerste kunnen meedraaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here