Herdenking Poppy Day in Nunspeet

0
928

NUNSPEET – Vandaag was een herdenking op de algemene begraafplaats aan de Eperweg georganiseerd door het Contact Oud Mariniers, de Bond van Wapenbroeders en de Vereniging van Oud Militairen en Veteranen. Deze herdenking was in het kader van Poppyday (ook wel Remembrance Day genoemd), een herdenkingsceremonie bij de Britse Oorlogsgraven.

De Seaforth Highlanders verleenden medewerking aan de ceremonie. Een vertegenwoordiging van de Britse ambassade en het Nunspeetse college van B&W was aanwezig bij de herdenking. Bij de cenotaaf (propeller van  een neergestorte Engels vliegtuig als gedenkteken bij de Britse Oorlogsgraven) werden (poppy)kransen gelegd.

Traditiegetrouw worden op veel plaatsen, rond 11 november (de dag dat in 1918 de eerste Wereldoorlog eindigde) de gevallenen van alle oorlogen en gewapende conflicten herdacht. Dit gebeurt doorgaans op de zondag die het dichtst bij 11 november ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here