Gemeente Nunspeet zegt de huur op van het Boschhuis

0
2512
Archieffoto Het Boschhuis

NUNSPEET – Aan het huisvesten van een deel van de leerlingen van de Dr. Verschoorschool in het Boschhuis komt een eind. De gemeente Nunspeet zegt de huur op van het pand dat eigendom is van woningcorporatie De Woonplaats in Enschede.

Belangrijke reden zijn de kosten. Die bedragen rond de 108.000 euro en het wordt niet langer verantwoord gevonden de stilzwijgende verlenging van de huur doorgang te laten vinden. Overigens hoeven de leerlingen niet meteen te verhuizen, de opzegtermijn bedraagt een jaar. Daarnaast is De Woonplaats bereid het gebouw ook voor een korte periode nadien te verhuren. Daarbij wordt gedacht aan ongeveer een half jaar.

Gekeken is naar uitbreiding van de Dr. Verschoorschool aan het Groenelaantje. De voorkeur wordt echter gegeven aan het kijken of de school kan verhuizen naar vrijkomende locaties in Nunspeet. Daarbij wordt vooral gedacht aan de tijdelijke huisvesting van het Juniorcollege aan de Albert Neuhuyslaan in het voormalige pand van De Arend. Pas als blijkt dat er geen vrijkomende locaties geschikt zijn komt uitbreiding van de huidige school aan het Groenelaantje weer om de hoek kijken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here