Nuborgh College Veluvine bestaat 10 jaar

0
432

NUNSPEET – Tien jaar geleden opende Nuborgh College Veluvine haar deuren. Dit 10-jarig bestaan willen wij graag met de leerlingen vieren. Om die reden zijn er voor de leerlingen verschillende activiteiten georganiseerd op maandag 18 november; voor het personeel is er een activiteit georganiseerd op vrijdag 1 november.

Actief en betrokken

Een nieuw gebouw vormde voor Nuborgh College Veluvine een mooie uitdaging: opnieuw nadenken over goed onderwijs. Er ontstonden leerwerkpleinen en er kwam meer nadruk te liggen op samenwerkend leren en het aanleren van vaardigheden. Zo willen wij de leerlingen goed voorbereiden op de toekomst. Wij willen ook dat onze leerlingen maatschappelijk betrokken zijn. Om dit in de praktijk te brengen, lopen de leerlingen (maatschappelijke) stages, bezoeken ze bedrijven en voeren zij onderzoeken uit in Nunspeet. Verder zijn de leerlingen ook heel actief wat sporten betreft. Zo sporten de leerlingen niet alleen tijdens gym, maar ook in de pauzes wordt zeer regelmatig gesport. 

In de pauzes zijn docenten en leerlingen vaak in de gymzaal te vinden. Er wordt dan actief gesport. Wij vinden het immers belangrijk om de leerlingen in beweging te krijgen. In het kader van ons 10-jarig bestaan, worden wij gesponsord door Tafelronde Nunspeet. Zo komt er een dartbord, een piano, een voetbaltafel en een tafeltennistafel. Zo kunnen nog meer leerlingen in beweging komen tijdens de pauzes. 

Feest vieren

Op maandag 18 november zal het grote feest voor de leerlingen zijn. Zij zullen dan het 10-jarig bestaan van Veluvine vieren. In de ochtend is er een programma voor de onderbouw. In de middag is er een programma voor de bovenbouw. Er worden allerlei workshops gegeven. Leerlingen mogen zelf kiezen wat ze gaan doen. Er wordt gezamenlijk ontbeten met de leerlingen van de onderbouw. Hierna begint er een workshopcarrousel. De workshops zijn leuk en uitdagend. Zo kunnen de leerlingen deelnemen aan een LAN-party, kunnen ze allerlei beestjes bakken en proeven, kunnen ze lolly’s maken en actief aan de slag met handlettering. Ook gaan de leerlingen bij techniek praktisch aan de slag en wordt er een nagelworkshop gegeven. 

De leerlingen hebben ook aan een sponsorloop meegedaan. De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar ‘Kukeluusje van Corné. Het bedrag zal op 18 november kenbaar worden gemaakt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here