Nog te vroeg voor een besluit over plaatsing van zonnepanelen

0
549

NUNSPEET – Pas bij het opstellen van een totaal realisatieplan voor sportpark De Wiltsangh wordt afgewogen of het plaatsen van zonnepanelen op het (overdekte) parkeerterrein mogelijk is.

Op dit moment vindt het college van burgemeester en wethouders het nog te vroeg hierover een besluit te nemen. Dat blijkt uit het antwoord dat wordt gegeven op vragen van het CDA-raadslid Koos Meijer. Die had gevraagd of het college bereid was op korte termijn hierover het gesprek aan te gaan met de Nunspeetse Energie Coöperatie.

Hieruit zou, zo zegt Meijer, antwoord moeten komen op de haalbaarheid, financiering en het beheer van de zonnepanelen. Het college geeft aan eerst zelf een belangenafweging te willen maken als het gaat om het plaatsen van zonnepanelen op het nieuwe parkeerterrein van sportpark De Wiltsangh.

Zodra het totale inrichtingsplan voor het sportpark gereed is komt het college met een voorstel naar de raad. Daarin wordt ook aangegeven welke kosten met het geheel zijn gemoeid. Het plan voor het sportpark voorziet onder meer in de bouw van een zwembad, turnhal en sporthal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here