Hulp bij ziektekostenverzekering

0
535

NUNSPEET – In het najaar worden de nieuwe tarieven en voorwaarden  van de ziektekostenverzekeringen bekend. Dan is er weer de mogelijkheid om een wijziging in uw ziektekostenpakket aan te brengen of over te stappen naar een andere ziektekostenverzekeraar. Niet iedereen weet wat voor pakket bij hem of haar past. Soms  is er een te uitgebreid pakket. Heeft u bijvoorbeeld een kunstgebit dan is een tandartsverzekering niet nodig. Woont uw partner of  familielid in een verpleeghuis dan is een aanvullende verzekering meestal niet nodig. Om deze onduidelijkheden weg te nemen, gaat Stichting Welzijn Nunspeet een proef draaien met een aantal spreekuren.

Cees van Uunen is een onafhankelijke deskundige en gaat de spreekuren begeleiden. Hij kijkt samen met u naar uw ziektekostenverzekering. Zo wordt duidelijk welk pakket passend is en of er dingen bij of af kunnen. Ook als u wilt overstappen, kan hij helpen de juiste keuze te maken voor een geschikte ziektekostenverzekeraar. Bij een laag inkomen is er de mogelijkheid om via de gemeente deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering met gunstige voorwaarden.

De adviezen zijn gratis en vrijblijvend.

U kunt zich aanmelden voor de volgende spreekuren: woensdagochtend 20 november en vrijdagochtend 29 november in Veluvine. Neem uw huidige polisblad en de voorwaarden en vergoedingen mee.

Andere hulp

De hulpverleners van Stichting Welzijn Nunspeet zijn er ook voor andere variërende vragen, zoals subsidie, minimaregelingen of huishoudelijke hulp aanvragen. Mensen die op zoek zijn naar nieuwe contacten en activiteiten kunnen hiervoor terecht bij Stichting Welzijn Nunspeet. Voor hen is er ook het maatjesproject, waarbij gekeken wordt naar iemand die bij diegene past om samen leuke dingen te ondernemen. De hulpverleners gaan eerst bij de vrager langs om het gesprek aan te gaan en van daaruit wordt de benodigde hulp verleend, zodat diegene niet meer met vragen zit of weer mee kan doen in de maatschappij. Eén telefoontje naar Stichting Welzijn Nunspeet is genoeg om uw vraag te bespreken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here