10e Nunspeetse Cafédrive bridge

0
460

NUNSPEET – Zaterdag 9 november 2019 wordt in Nunspeet voor de 10e keer een Cafédrive gespeeld door bridgers. Dit jaar doen er maar liefst 196 bridgers mee aan deze drive. Dat zijn er 28 meer dan in voorgaande jaren. En de belangstelling om mee te doen was zelfs zo groot dat een redelijk aantal belangstellenden teleurgesteld moest worden.

196 deelnemers houdt in dat er zeker zo’n 150 spelers mee doen die geen lid zijn van de Nunspeetse Bridge Club (NBC) en afkomstig zijn uit andere plaatsen. Dat zijn er veel! Waar er in meerdere plaatsen (veel) moeite is om voldoende deelnemers te vinden voor een drive, hebben we daar in Nunspeet geen enkel probleem mee. We weten dat dat komt door de meer dan spontane medewerking van de 7 horecagelegenheden én door de perfecte organisatie van deze dag door de NBC. De reacties van de deelnemers na afloop van de drive zijn dan ook altijd zeer lovend. En men kijkt al heel ver van tevoren uit naar de drive van het volgende jaar om te zorgen dat men er als de kippen bij is zodra men in kan schrijven.

De deelnemers spelen op die dag 28 bridgespellen in 7 horecagelegenheden in Nunspeet. Per ‘café’ dus 4 spellen tussen ca. 10:30 u en 16:30 uur. Dat betekent een afwisselende dag met heerlijk bridge en een paar lekkere verfrissende wandelingetjes tussendoor. De spelers lunchen aan het eind van de 3e ronde van 4 spellen allen in de 7 verschillende horecagelegenheden. En die pakken daarbij behoorlijk uit. Geweldig!

Aan het einde van de middag is er een bijeenkomst van alle spelers in de Veluvine. Daar worden de in de loop van de dag bereikte resultaten onder genot van een hapje en drankje bekend gemaakt. Want ieder streeft naar de hoogste plaats in de 7 verschillende lijnen waarin men is ingedeeld. En daar zijn, per lijn, leuke prijzen aan verbonden.

Maar  hoewel winnen een lovenswaardig streven is, gaat het bij de Nunspeetse Cafédrive eerst en vooral om de gezelligheid van het deelnemen. De NBC doet er van alles aan om  alle deelnemers een heel leuke dag te bezorgen. Dat is ons in de afgelopen 9 jaar steeds gelukt. We vertrouwen er daarom op dat onze 10e drive ook weer een ongekend succes wordt.

Verdere informatie kunt u opvragen via “cafedrive.nunspeet@gmail.com”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here