Uitstel bomenkap langs de A28

0
436

NUNSPEET – Rijkswaterstraat stelt de beoogde bomenkap langs de A28 voorlopig een paar weken uit. De planning was om vrijdag te starten met groot onderhoud van de A-28, waaronder de bomenkap, maar ‘De vraagstukken zijn toch complexer dan aanvankelijk gedacht’ laat het provinciebestuur weten.

In het kader van het verbeteren van de verkeers- en brandveiligheid wil Rijkswaterstraat de brandsingel tussen Harderwijk en Wezep die nu 50 meter is verbreden naar 80 meter. Een flink aantal naaldbomen moeten dan worden gekapt. Vanuit verschillende gemeenten is er de nodige kritiek op de hoeveelheid bomen die weg moeten en veel provinciale partijen vinden dit ook niet nodig.

Het provinciebestuur wil een nadere afstemming met Rijkswaterstraat. Reden waarom de uitvoering is uitgesteld tot half november.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here