Nieuwe krant voor Nunspeet en omgeving

27
1547

Begin november verschijnt de eerste editie van de Veluwse Courant. Een nieuwe maandelijkse krant die huis aan huis wordt verspreid in Nunspeet, Elspeet, Hulshorst, Vierhouten, Uddel, Doornspijk en ’t Harde. Het initiatief ligt bij een aantal ondernemers uit Nunspeet, waaronder Nunspeet.nu en Lambert van de Weerd van Makelaardij Van de Weerd. “Op verschillende plekken komen wij mensen tegen die het wat karig vinden dat er maar één huis aan huis krant overblijft in Nunspeet. We starten daarom met deze krant waarin veel aandacht komt voor lokaal nieuws uit de verschillende kernen. De focus ligt op goed geschreven achtergrondverhalen.” 

De reacties zijn tot nu toe positief. “Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat we wegens het grote aantal adverteerders het aantal pagina’s al van 20 naar 24 hebben moeten uitbreiden. We vinden daarbij wel dat er een goede balans moet zijn tussen redactionele pagina’s en advertentiepagina’s.” Ondanks het feit dat het initiatief bij ondernemers ligt zal het geen zakelijke krant worden. “We schrijven zeker ook over ondernemers, we kijken in het eerste nummer bijvoorbeeld binnen bij een ondernemer die verhuisd is naar de Kolk. Dat wordt een leuk verhaal met een paar mooie en ludieke foto’s. Het moet interessant en leuk zijn om te lezen. Maar we zullen ook veel aandacht besteden aan lokale activiteiten van de diverse kernen en er komt er een vaste pagina over de lokale politiek.” 

Het realiseren van de redactionele content van de krant ligt niet bij de ondernemers zelf maar bij Nunspeet.nu. “We vinden het belangrijk dat de redactionele artikelen onafhankelijk geschreven worden”. Daarom verzorgt Nunspeet.nu het grootste deel van de redactie en daarnaast verzorgen zij de opmaak van de krant. De krant wordt niet gedrukt op standaard krantenpapier, maar op dikker en witter 52 grams papier. We hopen dat we met deze maandelijkse krant echt iets moois op de mat kunnen leggen bij de inwoners van onze prachtige dorpen.” De Veluwse Courant is bereikbaar via redactie@develuwsecourant.nl voor vragen of het insturen van persberichten.

27 REACTIES

  1. Oplossing woordzoeker krant 11 is:
    Niet vergeten zonder boeren geen eten.
    We hebben de woordzoeker gemaakt voor onze opa

    Groeten Milan, Gwen, jauk en lize

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here