Geslaagde kledingruil ChristenUnie

0
1753

NUNSPEET – Om aandacht te vragen voor duurzaamheid en mensen in verbinding te brengen met elkaar, organiseerde de ChristenUnie Nunspeet vrijdag 11 oktober een kledingruil in WOC De Binnenhof. Vanaf 18.30 uur kon kleding ingebracht worden. Na het inleveren van de kleding werden bezoekers onthaald met koffie of thee en van allerlei lekkers daarbij. Iets na 19.00 uur werd de avond geopend met een korte presentatie over duurzame kleding en met uitleg over de kledingruil. 

Eén van de organisatoren, Jennifer Elskamp vertelt: “Het was mooi om te zien dat mensen zich bewust worden van wat we aan het doen zijn met onze huidige kledingproductie. Kleding is een wegwerpartikel geworden, waar enorm veel grondstoffen voor nodig zijn en waarvoor veel mensen werken in mensonterende omstandigheden. Vaak is het lastig om precies uit te zoeken welke kleding duurzaam en eerlijk is. Dan is een kledingruil een heel goede optie.”

In de eerste ronde mochten er stickers met de eigen naam geplakt worden op vijf kledingstukken. Na die ronde werden de kledingstukken verdeeld. Voor kledingstukken waar meerdere mensen interesse in hadden, werd door een loting de nieuwe eigenaar bepaald. In de tweede ronde mochten de overige kledingstukken verdeeld worden.
Elena van Marrum, de andere organisator, merkt op: “Het was opvallend om te zien hoeveel plezier mensen beleven aan het ruilen. Het is mooi als anderen blij zijn met wat jij hebt ingebracht en het is ook heel leuk om zelf mooie kledingstukken te vinden. En dat zonder te betalen.”

De organisatie is enorm blij met de samenwerking met WOC De Binnenhof. De activiteit past goed in de doelstelling van het WOC, namelijk een ontmoetingsplek zijn voor mensen.
De kleding die overbleef is geschonken aan Stichting GAiN. Zij zorgen dat de kleding via transporten terechtkomt bij mensen in Oost-Europa of rampgebieden.  
Een mooie samenwerking dus, tussen verschillende partijen. De kledingruil sloot helemaal aan op waarden die belangrijk zijn voor de ChristenUnie: verbinding, duurzaamheid en samen delen.

Eén van de deelnemers gaf de tip om een seizoensgebonden kledingruil te organiseren in het voorjaar. Elena: “Die tip nemen we zeker mee. Stiekem zijn we al plannen aan het maken voor de volgende kledingruil.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here