Bijeenkomst Nunspeetse LHBTI’ers en raadsleden

4
860
Foto : Sal Waterman (l) en Sander Kouwenberg

NUNSPEET – Aankomende vrijdag, 11 oktober, is het Nationale Coming Out Dag. PvdA GroenLinks gebruikt dit moment om een informele bijeenkomst te organiseren voor Nunspeetse LHBTI’ers en raadsleden.

Sander Kouwenberg, PvdA GroenLinks: “Vorig jaar op 11 oktober hebben we de regenboogvlag aan onze burgemeester aangeboden. We hebbben vervolgens niet stilgezeten. Dat kan ook niet als je in een onderzoek onder jongeren in onze gemeente leest dat bijna de helft van de ondervraagden twee elkaar zoenende heren of dames afkeurt.

Dat zijn symptomen van een ongezond klimaat voor LHBTI’ers. Daarom hebben we besloten om een motie in te gaan dienen om lokaal LHBTI-beleid mogelijk te maken. Voordat deze motie in stemming komt, organiseren we een informele bijeenkomst waarbij raadsleden en Nunspeetse LHBTI’ers met elkaar van gedachten kunnen wisselen. We hopen dat de gesprekken tijdens dit samenzijn bij zullen dragen aan het debat en de besluitvorming.”

De bijeenkomst vindt op 11 oktober plaats in de Molijnzaal van de Veluvine. De inloop, met koffie, thee en een kleine versnapering, start om 19.00 uur en om 19.30 volgt een welkomstwoord. Om kwart voor 8 wordt de aanwezige pers gevraagd de zaal te verlaten, zodat een ieder zich vrij kan voelen met elkaar te spreken.

Lees een uitgebreid verhaal vandaag in de Stentor

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here