Meer inzicht in leefwereld pubers

0
356

NUNSPEET – Hoe krijg je meer inzicht in de leefwereld van pubers? Deze vraag staat centraal op woensdagavond 9 oktober, tijdens een talkshow en informatiemarkt in Veluvine. De avond is bedoeld voor pubers én hun ouders. Centraal staat de vraag: Wat gaat er om in het puberbrein van uw kind!

De talkshow draait om een open gesprek over uitdagingen en verleidingen in de pubertijd. Er wordt niet óver, maar mét pubers gesproken. De thema’s worden geïntroduceerd door middel van een vlog van leerlingen van het Nuborgh College Veluvine. Ook deskundigen (zoals docenten, de GGD, Tactus, het jongerenwerk, het CJG en natuurlijk de jongeren zelf) nemen deel aan de gesprekken. 

Onderwerpen die deze avond o.a. aan de orde komen zijn:

– Lekker in je vel zitten;

– Gezonde voeding;

– Social Media;

– Alcohol en drugs;

– Gamen zonder zorgen.

Informatiemarkt

Voorafgaand en na afloop van de talkshow is er een informatiemarkt over verschillende thema’s, en is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen aan deskundigen. 

Wethouder Gert van den Berg benadrukt het belang van dit onderwerp: “Vaak praten we met z’n allen over onze puberjeugd en denken we te weten hoe ze denken en wat ze bezighoudt. Maar we kunnen veel van ze leren, daarbij moeten we ze wel serieus nemen. Daar bieden we deze avond veel handvatten voor. Een must voor elke ouder ,aldus de wethouder. 

De talkshow begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.15 uur. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via m.gerressen@nunspeet.nl.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here