Tentoonstelling Pictura Veluvensis in Noord- Veluws Museum geopend

0
438

NUNSPEET – Na de succesvolle exposities van Marjolijn Bastin (20.000 bezoekers) en Arthur Briët (16.000 bezoekers) is vanaf 5 oktober opnieuw een bijzondere tentoonstelling te zien in het Noord-Veluws Museum. ,Pictura Veluvensis, ofwel Het Veluwse landschap in beeld.

De samenstellers hebben voor deze expositie hoge verwachtingen en denken aan een record aantal bezoekers. De officiële opening vond vrijdagavond onder grote belangstelling plaats. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Museum Veluwezoon, gevestigd in Kasteel Doorwerth. Dit museum organiseert een jubileum tentoonstelling over schilders uit de periode 1900-1940. Het Noord-Veluws museum brengt een reprise van de expositie van kunstvereniging Pictura Veluvensis die in 1913 te zien was.

Na een welkomstwoord van directeur Erik Stotijn, gaf Harry Tijssen, cultuurhistorisch onderzoeker en tevens auteur van de publicatie ,Pictura Veluvensis,  op een bevlogen manier een kijkje achter de schermen hoe de expositie tot stand is gekomen met dank aan de vele in bruikleen gevers. Gelders gedeputeerde Peter van ‘t Hoog benadrukte in zijn toespraak het belang van dit soort exposities voor het toerisme in Gelderland om zo de schoonheid van deze provincie te tonen.

Conservator Margot Hogendijk opende daarna samen met Harry Tijssen en gedeputeerde van ‘t Hoog de tentoonstelling gevolgd door de vele genodigden. 

De expositie is te zien tot 15 maart 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here