Winterbanden bij Bosch Car Service Van der Vegt Nunspeet

0
2128

Ook in Nederland is het rijden op winterbanden nuttig. Het is niet verplicht, echter het wordt door bijvoorbeeld de ANWB wel geadviseerd. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling en profiel dan zomerbanden. Het rubber van winterbanden is zachter van samenstelling en er zitten zogenaamde lamellen op de band. Dat zorgt voor meer grip.
Ter vergelijking: op droog wegdek is de gemiddelde remweg 12 meter en op nat wegdek 15 meter. Rijden op sneeuw met zomerbanden is simpelweg gevaarlijk, dan helpt ook een aangepaste rijstijl onvoldoende.

Wetgeving winterbanden in Europa

Voor veel wintersportlanden geldt dat het niet rijden op winterbanden kan leiden tot (mede) aansprakelijkheid voor ongevallen. Dit omdat de bestuurder van een auto op zomerbanden over het algemeen minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Omdat deze regels per land verschillen, is het verstandig om op de site van de ANWB het  overzicht per land te raadplegen.
Sneeuwkettingen nodig? Met winterbanden kan het gebruik van sneeuwkettingen vaak uitgesteld worden. Bij zware sneeuw zullen echter in veel gevallen nog steeds sneeuwkettingen gemonteerd moeten worden. Deze monteert men op de aangedreven banden.
Uiteraard kunnen wij als Bosch Car Service zijnde u ook van dienst zijn voor het leveren van de sneeuwkettingen.

Bandenwissel met gratis wintercheck op uw verzoek

We adviseren u, afhankelijk van het weer, eind oktober de zomerbanden te wisselen voor de winterbanden. Uw banden kunt u meenemen of bij ons opslaan.
Wanneer u de auto bij ons brengt voor de winterwissel, zullen we als service, op uw verzoek, een gratis wintercheck voor u uitvoeren.
Maak gerust een afspraak door contact op te nemen met 0341-270567 of 0341-263843.

Als leaserijder kunt u ook terecht bij ons bedrijf, onder het genot van een kopje koffie en de actuele krant is het mogelijk om op de wissel te wachten, echter kunt u bij ons ook gebruik maken van ons WiFi netwerk om uw kostbare tijd te besteden aan uw werk.
Mochten er andere voorkomende werkzaamheden aan uw leaseauto nodig zijn, overleg met ons, wij staan voor u klaar.

Bel of mail ons voor meer info; service@vandervegtautos.nl
tel. 0341-270567 of 0341-263843

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here