Eerste zonnepanelen namens werkgroep Nunspeet Energie

0
586

NUNSPEET – Een werkgroep van bewoners, Nunspeet Energie, heeft  samen met de gemeente Nunspeet campagne gevoerd voor gezamenlijke inkoop van zonnepanelen onder de naam Zon op Nunspeet. De informatieavonden hebben binnen enkele weken geleid tot meer dan honderd offerteaanvragen. Nadat met meerdere bedrijven gesprekken zijn gevoerd is het bedrijf Cobalt uit Ermelo uitgekozen als leverancier. Woensdag 2 oktober kon in dit kader op het pand Schoolweg 44 het eerste zonnepaneel worden geplaatst.

Wethouder Jaap Groothuis startte de transportband die het zonnepaneel naar het dak bracht. Groothuis gaf aan ,,Blij te zijn dat na een lange voorbereiding zo snel al het eerste paneel het dak op gaat. Fijn dat het bedrijf Cobalt zo snel in staat is gebleken al daadwerkelijk tot uitvoering te kunnen komen. Het blijkt een goede keus van de werkgroep en we hopen dat dit een gevolg krijgt”. Voor de bewoners, de familie Drupsteen, was het een mooi moment. ,,We hoefden er niet lang over na te denken, we hadden alle vertrouwen in het bedrijf Cobalt en willen ook graag op deze manier ons steentje bijdragen aan de verduurzaming in Nunspeet”.

Namens de werkgroep Nunspeet Energie sprak Piet de Zwarte en zei blij te zijn als werkgroep Cobalt te hebben uitgekozen en nu heel snel resultaat te zien. Jan de Zwarte:, Als vrijwilligersorganisatie is het een zoeken naar mogelijkheden en we hopen dat dit resultaat een vliegwiel effect zal hebben, waardoor ook op andere gebieden de samenwerking met de gemeente nog verder zal verbeteren”.  De actie loopt nog door tot 1 december 2019. Belangstellenden die willen meedoen kunnen zich melden via www.zonopnunspeet.nl.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here