Omnia Wonen maakt 26 woningen in Nunspeet energiezuinig

0
759
Foto : Google

NUNSPEET – Omnia Wonen start binnenkort met onderhoudswerkzaamheden aan 26 woningen in Nunspeet. Vanaf oktober worden de woningen aan de Dreeslaan en Van Hallstraat energiezuiniger gemaakt. Een nieuw dak, extra isolatie en nieuwe cv-ketels zorgen er onder meer voor dat deze woningen met gemiddeld een energielabel E, straks uitkomen op energielabel A. Hierdoor kunnen bewoners profiteren van lagere stookkosten en een comfortabel huis. 

Betaalbaar wonen
De woningen dateren uit de jaren zestig en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Omnia Wonen richt zich met de onderhoudswerkzaamheden op comfortabel en betaalbaar wonen. Met de energetische verbeteringen aan de woningen wil de landelijk opererende woningcorporatie de energievraag en daarmee de woonlasten van huurders beperken.  

Rustwoningen
De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en zijn daarom geliefd bij senioren. Bewoners die willen ontsnappen aan de drukte, kunnen overdag terecht in een van de twee zogenaamde rustwoningen. Dit zijn leegstaande woningen die Omnia Wonen tijdelijk heeft ingericht. Bewoners kunnen daar overdag een boek lezen of koffie drinken. De werkzaamheden nemen in totaal zes weken in beslag. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here