Aldi wel of niet gasloos?

0
585

NUNSPEET – Het is nog niet duidelijk of een eventueel nieuw te bouwen supermarkt aan de rand van het nieuwe woongebied Molenbeek verplicht kan worden gasloos te bouwen.

Dat zegt wethouder Jaap Groothuis naar aanleiding van eerdere vragen in de raadscommissie Ruimte en Wonen. Alleen bedrijven die minder dan veertig kubieke meter gas per uur gebruiken kan worden opgelegd dan geen nieuwe gasaansluitingen mogen worden aangevraagd. Grotere bedrijven die meer gebruiken kunnen nog gewoon vergunning krijgen voor aansluiting op het gas.

Een supermarkt moet, zo zegt Groothuis, vrijwel altijd gasloos zijn. Maar dat is afhankelijk van de grootte en de noodzaak hierop een uitzondering te maken. Omdat de plannen voor een verhuizing van de Aldi vanaf de Laan naar het huidige parkeerterrein van de Nestlé nog niet zijn uitgewerkt kan de wethouder geen honderd procent duidelijkheid geven over het al dan niet gasloos worden van de supermarkt.

De Aldi wil graag verhuizen naar de genoemde locatie omdat aan de Laan onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden zijn. De vrijkomende locatie kan dan voor woningbouw worden benut. Bij omwonenden van het huidige parkeerterrein bestaan nog wel bezwaren tegen de komst van een supermarkt, in combinatie met woningen, op deze plek. Vooral de hoogte van het nieuwe complex stuit op bezwaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here