Zweefvliegveld van de baan

0
411

HULSHORST –  De aanleg van een zweefvliegveld voor de ZC Flevo is van de baan. Dat zegt wethouder Jaap Groothuis.

De Flevolandse vereniging had het oog laten vallen op een terrein in Hulshorst. Reden is dat de vereniging straks de huidige locatie in Biddinghuizen moet verlaten in verband met de uitbreiding van Lelystad Airport.

Het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet heeft aangegeven vooralsnog geen medewerking te verlenen aan het verzoek een zweefvliegveld in Hulshorst te realiseren. Door de aanleg van zo’n veld wordt de gemeente beperkt in de mogelijkheden voor locaties voor het opwekken van duurzame energie. Gezien de duurzaamheidsdoelen en gemeentelijke ambitie wordt dit onwenselijk gevonden.

Daarnaast heeft de realisatie van een zweefvliegveld mogelijk nadelige gevolgen voor de extensieve recreatie richting het Veluwemeer. Er worden op dit moment zowel op het gebied van de herinrichting van de surfoever als in het kader van Vitale Vakantieparken gewerkt aan plannen voor Nunspeet aan Zee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here