Start cultureel seizoen Veluvine

0
252

NUNSPEET – Met een 10-jarige bestaan in het vooruitzicht start half september het nieuwe culturele seizoen van Veluvine. Het programmaboekje is afgelopen mei enthousiast ontvangen en de voorverkoop van de kaarten is direct voortvarend van start gegaan. 

Er staat weer een groot aantal activiteiten op de kalender. Hannelore Leusink-Bosch van Veluvine vindt dat de slogan ‘De ontmoetingsplek van Nunspeet’ het centrum als gegoten zit. “De culturele activiteiten in Veluvine leveren de samenleving echt iets moois op: verwondering, kippenvel, een hart dat een sprongetje maakt. De magische en intieme ervaring om live iets mee te maken. Daar doen we het als culturele organisatie, met hulp van een groot aantal vrijwilligers, echt voor.”

PREVIEW VELUVINE
Voor de derde keer wordt er een speciale Preview Avond georganiseerd, een soort van voorproefje op het theaterseizoen. Deze avond wordt gehouden op woensdag 18 september en is gratis toegankelijk. Met diverse previews, tips en achtergrondinformatie van artiesten en programmamakers. Wie er dit jaar naar Nunspeet komen om een preview te geven is nog een verrassing. We verklappen wel dat het om meerdere artiesten gaat die aankomend jaar met een cabaret-, muziek- of toneelvoorstelling naar Veluvine komen.

Tijdens de Preview Avond zijn er voor het publiek ook diverse (win)acties en op deze avond start ook de kaartverkoop voor de Feestweek. Die Feestweek brengt in november drie voorstellingen met tien euro als entreeprijs. Voor de jeugd is er Joes Boonen met ‘Ik zou wel een kindje lusten’, Stef Bos komt vrijdag 22 november en Nederpop All Stars komt zaterdag 23 november naar Veluvine.

De Preview Avond start op 18 september om 20.15 uur. Er wordt aangeraden vooraf gratis toegangskaarten af te halen bij de kassa of via de website. Vol = Vol.

THEATER
De eerste voorstelling is al twee dagen later wanneer vrijdag 20 september Karin Bloemen op het toneel van Veluvine staat. Een greep uit het aankomende programma leert dat Toneelgroep Suburbia zaterdag 28 september naar Nunspeet komt en dat Viggo Waas donderdag 3 oktober op het programma staat.

FILM 
Het nieuwe filmseizoen start vrijdag 20 september met de film ‘Green Book’. Een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en een concertpianist. Ze worden gedwongen hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Tot en met mei 2020 wordt iedere vrijdag om 20.00 uur een film vertoond, het actuele aanbod staat op de maandflyer en de website. De toegangsprijs bedraagt 9,25 euro, inclusief een drankje.

EXPOSITIE
Naast het theater en filmhuis zijn er in Veluvine over het gehele jaar vijf exposities van steeds twee kunstenaars in de Lentink De Jonge Zaal te bezichtigen. Ook in de gangen vinden de bezoekers van Veluvine vaak meerdere (amateur)exposities die het culturele gebouw verfraaien.

Kijk voor de gehele programmering op de website: www.veluvinenunspeet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here