E-waste Race Noord Veluwe gestart

2
465

NUNSPEET – We gooien teveel weg en dag geldt ook voor elektrische apparaten. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektrische apparaten niet gerecycled. Met de E-waste Race willen scholen- ook op de Nood Veluwe- hier wat aan doen.

De E-waste Race wil een aansporing zijn voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nunspeet doen de Immanuëlschool en de Ds. A. van Stuijvenbergschool aan de actie mee. Op 10 september werd de race afgetrapt met een gastles in de Van Stuijvenbergschool, waarbij ook wethouder Gert van den Berg aanwezig was.

Buurtbewoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijdstip worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens door de gemeente gerecycled.

Op de website kunnen scholen precies hun score bijhouden en zien hoeveel ze hebben ingezameld. De winnende groep verdient een mooie schoolreis naar NEMO in Amsterdam.

2 REACTIES

    • Buurt is dus echt ‘buurt’, en niet heel Nunspeet. Als ik op die site mijn postcode invul, komt er niets uitrollen en kan ik mijn spullen dus ook niet aanmelden… Jammer dat niet meer scholen in Nunspeet Oost meedoen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here